Annonce
Viborg

Der er behov for langt flere penge for at hjælpe udsatte familier

Familieafdelingen håber på flere penge. Arkivfoto: Andreas Søndergaard.
Tillidsfolkene i Viborg Kommunes familieafdeling håber, at byrådets 31 medlemmer kan finde flere penge, så sagspuklerne kan mindskes, og udsatte familier hurtigere kan få den fornødne hjælp.

Viborg: Tillidsrepræsentanter i Viborg Kommunes familieafdeling ser ikke umiddelbart en lysere fremtid for hverken udsatte børn og familier eller for de rådgivere og terapeuter, som skal hjælpe førstnævnte, hvis ikke området får tilført flere penge, så der kan ansættes mere personale.

Tillidsfolkene har i et høringssvar til børne- og ungdomsudvalgets budgetudspil for årene 2022-2025 gjort opmærksom på problemstillingen, der umiddelbart ikke blev mindre udfordret, da regeringen og Kommunernes Landsforening forleden indgik en økonomiaftale, hvor man skulle kigge langt efter en budgetforøgelse inden for området.

- Der er opstået flaskehalse, og det betyder længere ventetid i det, vi kalder det udførende led. Når ventetiden forlænges, så risikerer man, at et barns eller en hel families situation forværres, og dermed bliver den hjælp og støtte, der skal ydes og gives endnu større og mere krævende, siger Sara Rasmussen, der er tillidsrepræsentant i Viborg Kommunes familieafdeling.

Annonce

Hele familieafdelingen har haft vanskeligt ved at overholde budgetterne i slutningen af 2020 og i indeværende år, og børne- og ungdomsudvalgets formand, socialdemokraten Per Møller Jensen, har tidligere sagt til folkebladet, at udvalget sandsynligvis vil bede byrådet finde 20 millioner kroner, for pengene er ikke at finde inden for udvalgets eget budget.

Byrådet får senere en endelig opgørelse over, hvor stor familieafdelingens budgetoverskridelse er. Ifølge folkebladets oplysninger peger meget imidlertid på, at de 20 millioner kroner slet ikke slår til. Måske er der i virkeligheden tale om det dobbelte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce