Annonce
Leder

Der er noget, der er større end os selv!

Hold op, hvor er jeg stolt over Danmark og danskerne. Vi er disciplinerede uden at være dikteret af en diktator. Vi er disciplinerede af egen drift, fordi vi hver især har indset, at der er noget, der er større end os selv, nemlig fællesskabet. Når vi lukker landet ned, gør vi det for at beskytte de svageste.

Det, jeg her gør mig til talsmand for, har den forudsætning, at vi fortsætter med at holde coronaen i ave, så vi slet ikke får brug for den overkapacitet, der formentlig er med respiratorer med videre på vores sygehuse.

Mit budskab er, at der også er noget, som er større end Danmark, nemlig vores fællesskab i Europa og i verden. I det omfang, vi har mulighed for at undvære udstyr, bør vi kunne hjælpe i Sverige, hvis det som forventet bliver nødvendigt. Men først og fremmest er det svært at sidde stille og se på, hvad der sker i Italien og Spanien. Det er jo en menneskelig katastrofe.

Begge lande besøger danskerne flittigt under mere normale forhold. Det er nogle af vores allermest populære feriemål.

Tyskland har som sædvanlig haft overskud til at hjælpe først. Tyskerne har simpelthen med fly hentet nogle af de ramte patienter i Italien og bragt dem til mere sikker havn på de tyske hospitaler, der jo som de danske i forvejen er i højeste beredskab.

Jeg ved ikke, om det er den rigtige model, men jeg ved, at når jeg ser, hvor ødelæggende situationen i de to lande er, så har jeg slet ikke lyst til at komme i en situation, hvor vi kunne have hjulpet, men ikke gjorde det. Enten fordi vi som personer i vores valg ikke holder den gode kurs herhjemme, eller også fordi vi virkelig viser, at vi ikke som tyskerne er en nation, som hjælper sine venner.

Og så tør jeg slet ikke tænke på flygtningelejre og andre steder, hvor det kan blive meget værre end i Italien og Spanien. To gange er jeg i arbejdstiden blevet ringet op af Dansk Flygtningehjælp, og jeg har afvist dem, fordi jeg havde travlt, men også lidt i irritation over at blive forstyrret.

På baggrund af ovenstående fortryder jeg, at min automatreaktion vandt. Det sker ikke igen.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce