Annonce
Erhverv

Der er også jordbær i Bjerring i år

Svend Aage Krohn er igen klar med pluk selv jordbær på marker i Bjerring. Arkivfoto: Foto: Morten Pedersen.
Svend Aage Krohn havde ellers sagt, at nu ville han ikke dyrke jordbær mere. Heldigvis kom han på andre tanker.
Annonce

Bjerring: Egentlig havde Svend Aage Krohn besluttet, at det var slut med at dyrke jordbær. Sidste år fik han ved denne tid stjålet sin plantemaskine og sit vandingsanlæg, og så blev han, med egne ord sur, og gad ikke de der jordbær mere.

Men man har jo som sagt et standpunkt, til man tager et nyt, og Svend Aage Krohn måtte sande, at han alligevel ikke kunne undvære sine jordbær.

Derfor bliver der igen i år selvpluk af jordbær i Bjerring, noget mange nok er ganske glade for.

- Jeg havde også en lejeaftale i forhold til jorden, så jeg tager i hvert fald et år mere - måske to, alt efter hvordan helbredet har det, siger han.

Svend Aage Krohn har dyrket jordbær i snart 40 år, og han er da også den eneste store spiller på selvpluk-markedet i nærheden af Bjerringbro.

- Jeg har en forventning om, at der bliver åbnet op for selvpluk omkring den 10.juni, siger den garvede jordbæravler, der dog altid skal tage vejrudsigten med på råd - og heller ikke kan sige noget med sikkerhed, før datoen nærmer sig.

- Jordbærene er ikke særligt tidlige i år, og det skyldes, at vi har haft nattefrost indtil for nogle uger siden, siger Svend Aage Krohn, der til gengæld kan glæde sig over, at vand er der kommet nok af, og det er kommet på det helt rigtige tidspunkt.

En del af jordbærene har været dyrket under fiberdug, og det er da også dem, der bliver først klar.

- På grund af det kolde forår vil jordbærsæsonen strække sig et godt stykke længere hen over sommeren, fortæller Svend Aage Krohn, der har fem forskellige sorter på marken.

Jordbærerne vil kunne købes hos SuperBrugsen i Bjerringbro, men for de fleste jordbær-elskeres vedkommende er der dog ikke noget, der stikker jordbær, som man selv har plukket.

Annonce

Andre regler

I år skal man dog forvente, at der gælder lidt andre regler i forbindelse med selvpluk.

- Vi vil gerne opfordre til, at folk på grund af corona vejer deres emballage hjemmefra - så vi minimerer kontakten mellem kunder og personale, forklarer Svend Aage Krohn.

Han vil derfor også sørge for, at der er sat en håndvask - samt sprit og papir op - udenfor teltet, hvor man betaler og håber også, at kunderne vil respektere ønsket om, at man kun går én ad gangen ind for at afregne.

- Vi ved godt, at mange tager afsted som en familie, når der skal plukkes jordbær, men vi vil helst undgå, at hele familien går ind i teltet for at betale, siger Svend Aage Krohn, der også vil sætte en vægt op udenfor teltet, til når man har plukket bærene.

- Vi håber selvfølgelig på, at folk får en god oplevelse trods restriktioner, siger Svend Aage Krohn og opfordrer folk til at tage kontakt til "manden med den røde kasket", som vil anvise, hvor de kan begynde at plukke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce