Annonce
Leder

Der er også rigtig mange gode historier

Annonce

Det er ikke nogen hemmelighed, at mediehuset Viborg Stifts Folkeblad er hårdt ramt af, at forretninger og det øvrige erhvervsliv er lukket ned. Der er ikke umiddelbart udsigt til corona-støtte til medierne, og man kan nemt falde hen i mismod, hvis man absolut vil.

Jeg foretrækker at suge alle gode historier til mig og bruge min energi på det, der går godt, og at kæmpe for, at endnu mere skal gå godt.

Derfor er det en kæmpe opmuntring, at foreløbig 1100 ansatte i Jysk Fynske Medier har tilbudt at gå 10 procent ned i løb i tre måneder for at købe os tid i forhold til eventuelle fyringer. Der er opbakning fra flere end 90 procent af styrken. Kun personaleafdelingen ved, hvem der har sagt ja, og hvem der har sagt nej.

Vi gør det selvfølgelig for at bevare vores arbejdsplads hver især. Sidegevinsten er, at vi formentlig kommer til at belaste a-kasserne noget mindre, end det ellers ville have været tilfældet. Kunne det ikke være en mulighed på andre virksomheder, der ligesom mediehusene i vores kreds er ramt hårdt på indtjeningen?

Det er sådan noget, som giver mig energi og et håb om, at vi kan bevare flere arbejdspladser, end det ellers ville have været tilfældet.

Og læg venligst mærke til, at initiativet er kommet fra tillidsfolkene. Det er et kæmpe ansvar, de har taget på sig, og det er en naturlig udvikling af et fælles ansvar for det, jeg godt vil betegne som en uundværlig funktion i vores samfund, nemlig troværdige journalistiske medier, der bærer på en lang tradition for at påtage sig samfundsansvar.

Der er i forholdet mellem ledelse og ansatte sat en helt ny dagsorden i forhold til mine første år i branchen, hvor arbejdsnedlæggelser, strid og kiv var dagens orden.

Vi har de sidste uger ikke forsøgt at profitere på at formidle nyheder om corona. Tværtimod, så har alle vores artikler om corona-indsatsen været frit tilgængelige digitalt, netop fordi vi føler et større ansvar end det at hive hver eneste krone, vi kunne få fat i, hjem.

Og nu kommer det fantastiske. Læserne belønner os ved at bestille abonnement, også i denne tid går det stille og roligt den rigtige vej. Det giver mig en tro på, at vi fortsat kan præstere med styrke i vores kommune, selv når vi kommer på den anden side af denne alvorlige fastfrysning af samfundslivet.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Viborg FF-træner har set meget ustabilt spil efter corona-pausen

Annonce