x
Annonce
Viborg

Der er plads i nødpasningsordningerne

Der er plads i nødpasningsordningerne, siger viceborgmester og formand for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen (S). Arkivfoto: Morten Pedersen
Få har indtil videre gjort brug af muligheden for nødpasning i kommunens skoler og daginstitutioner. Og der er plads til flere, siger formanden for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen (S).

Viborgegnen: Der er god plads i de nødpasningsordninger, som Viborg Kommune er klar med på skoler og i daginstitutioner.

Det fortæller viceborgmester og formand for kommunens børne- og ungdomsudvalg, Per Møller Jensen (S), efter at statsminister Mette Frederiksen (S) mandag forlængede nedlukningen af Danmark til efter påske - til og med den 13. april.

Det betyder blandt andet, at skoler og daginstitutioner i kommunen fortsat kun vil være åbne til nødpasning. Indtil videre er langt de fleste skolebørn, dagplejebørn og børn i daginstitutioner blevet passet derhjemme.

Her i kommunen er det mellem 2 og 2,5 procent af familier med børn i daginstitutioner, der har benyttet sig af kommunens nødpasningsordninger, mens det for skolebørnenes vedkommende er under en procent, der har gjort brug af muligheden for at komme i nødpasning i skolen. Så der er plads til flere i en presset tid.

- Det er selvfølgelig for børnefamilierne svært at få tingene til at hænge sammen lige nu, men der er altså plads til flere børn i nødpasningsordningerne, hvis og når folk får behov for det, siger Per Møller Jensen.

Annonce

- Tag det roligt

Han understreger også, at man fra kommunalt hold er klar over, at det er en belastning at være hjemmearbejdende og at skulle passe børn og stå for undervisningen på samme tid - og at det pres ikke bliver mindsket med forlængelse til efter påske.

- Min opfordring vil være, at man skal tage det roligt. Er der en opgave, børnene ikke får lavet, så ved man jo godt, at vilkårene er anderledes i øjeblikket. Og få blandet undervisning med adspredelse. Kom ud en gang imellem og gør andre ting, som måske kan have noget med undervisning at gøre - men i en anden form, siger Per Møller Jensen.

Han siger samstemmende med borgmester Ulrik Wilbek (V), at statsministerens forlængelse af nedlukningen var forventet.

- Det var forventeligt, og det ville også have været mærkværdigt ikke at have forlænget nedlukningen af landet. Nu har man hele beredskabet kørende, og der er jo den risiko, at en lempelse af det nuværende ville resultere i flere smittede, siger Per Møller Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Mette Frederiksen med udmelding om genåbning af Danmark - tror ikke der går måneder

Annonce