Annonce
Viborg

Der er stadig mennesker på centralt Viborg-værtshus - men døren er lukket

Læsere har kontaktet folkebladet med tips om, at der er set personer på enkelte corona-lukkede værthuse i byen. Her på Café Børsen i Gravene arbejder en lille gruppe på at renovere og gøre rent, fortæller indehaveren. Foto: Morten Dueholm
Et par læsere har de sidste dage tippet folkebladet om, at der er set personer på værtshuset Café Børsen. Ejeren bekræfter, men slår samtidig fast, at samtlige nye corona-retningslinjer overholdes til punkt og prikke.

Viborg: Vi har hørt fra nogle læsere, at der er set folk på Café Børsen her de seneste dage. Er det noget, du kan bekræfte?

- Jamen, det kan jeg sandelig bekræfte. Men det er ikke fordi, vi har åbent, siger indehaver af Café Børsen, Kurt Mulbjerg, da folkebladet taler med ham fredag først på eftermiddagen.

Fra og med i onsdags klokken 10 skulle alle landets natklubber, barer og værtshuse lukke for at hindre risiko for smitte med corona-virus.

Efter forbuddets ikrafttræden har et par læsere dog kontaktet folkebladet og fortalt, at der på værtshuset i Gravene stadig er mennesker. Og det har de såmænd ret i.

- I sådan en situation, hvor der bliver lukket ned, får vi gjort godt og grundigt hovedrent. Og en gang imellem skal vi så have en kop kaffe eller drikke en bajer, det vil jeg da gerne indrømme, siger Kurt Mulbjerg, som altså afviser, at værthuset skulle trodse forbuddet mod at holde åbent.

Annonce
Café Børsen overholder alle de nye retningslinjer i forbindelse med corona-udbruddet, lyder det fra værthusets ejer, Kurt Mulbjerg. Foto: Morten Dueholm

Dem er jeg utryg ved

I disse dage bliver værtshuset malet, gardinerne vaskes, skilte pilles ned og sættes op, og spilleautomaterne bliver skiftet ud.

- Jeg tror, at de fleste bæverdinge og værtshuse går og får lavet sådan nogle ting nu her, siger Kurt Mulbjerg.

I første omgang er det meningen, at landets værtshuse skal lukkes frem til 30. marts, men ingen ved, om forbuddet forlænges yderligere.

- Vi aner ikke en kæft om, hvad der sker, og det koster os penge hver eneste dag, vi har lukket. Nu må vi vente og se, hvad Joakim von And vil komme med, og så må vi håbe, at det kan hjælpe os, siger Kurt Mulbjerg, som er nervøs for nogle af sine sædvanlige kunder.

- Mit største problem er ikke min egen situation. Det er de mennesker, som måske er enlige, og som plejer at bruge os som en form for socialkontor. Det er dem, jeg er mest utryg ved, og jeg tror, at samfundet glemmer dem, siger han.

Fredag går fire mand og arbejder med at få værtshuset til at stå knivskarpt, til når det engang må åbne igen, og de har de seneste dage gjort sig en - for de fleste - ikke særligt overraskende opdagelse.

- Vi har fundet ud af, at gardinerne var meget beskidte, siger Kurt Mulbjerg grinende og afviser at udtale sig om, hvornår de sidst har været en tur i vaskemaskinen.

Også her på Hegnet Bodega i St. Sct. Hans Gade var der mennesker fredag middag. De fortalte til avisens fotograf, at de arbejdede med at lakere baren. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce