Annonce
Debat

Der kommer til at ske en alvorlig ulykke ved Løvel

Det er her ved Løvel, flere borgere håber på en trafiksikring.

Læserbrev: I "Kommuneplan 2017 – 2029 Tillæg nr. 47 Lokale udviklingsplaner for bl.a. Løvel" står der, at borgerne i Løvel har et stort ønske om etablering af rundkørsel ved den sydlige forbindelse til rute 13, især begrundet i, at det er svært at komme ud af Løvel i morgentrafikken. I tilknytning til en evt. rundkørsel foreslås det, at Havrisvej flyttes til rundkørslen, og Kirkehøj lukkes.

Således at der bliver lavet en sikker ud/ ind kørsel til Løvel fra A13. Spørgsmål er så bare: Hvornår sker der noget – kommer der ”snart” en rundkørsel?

I samme kommuneplan står der også følgende.:

Byrådet vil arbejde for.: "En nærmere undersøgelse af borgernes ønske om en rundkørsel ved den sydlige indkørsel til Løvel fra rute 13, set ud fra et trafiksikkerhedsmæssigt og fremkommelighedsmæssigt perspektiv. At Havrisvej flyttes til rundkørslen og Kirkehøj lukkes."

Siden 2017 er hastigheden på A13 blevet sat op til 90 km/t, og der er dagligt farlige situationer ved ud/ ind-kørslen til Løvel. Ja, vi ved godt, at der er fartbegrænsning på stedet på 70 km/t. Det er næsten kun de bilister, der skal ind til Løvel, der overholder denne. 9 ud af 10 bilister der kører enten nord eller syd af A13 kører et sted mellem 80 – 90 km/t.

Dagligt er der farlige situationer, når man holder og skal ud på A13, ingen ved, om den næste bilist overholder fartgrænsen, og det er derfor meget svært at komme ud på A13 fra Løvel. Vi hører dagligt biler, der bremser meget hårdt op, horn der bliver brugt m.m.


Vi har også i det sidste år oplevet et par ulykker, der heldigvis ikke kostede menneskeliv.


Vi har også i det sidste år oplevet et par ulykker, der heldigvis ikke kostede menneskeliv. Hvor mange alvorlige ulykker skal til, for at der sker noget?

I forbindelse med en af ulykkerne har vi været i dialog med politiet. De kunne fortælle, at de frygter, at der sker en stor ulykke på stedet, og at de ikke kan gøre andet end at vente på, at det sker, da det er kommunen og Vejdirektoratet, der skal lave vejen om. De har flere gange anbefalet kommunen, at der gøres noget hurtigst muligt.

Sikker skolevej kunne man lave ved en kombineret cykel/gangbro eller tunnel Havrisvej–Kirkehøj. Bliver dette lavet i samme forbindelse, så vil alle i Løvel, og alle der bruger A13, kunne komme sikkert på arbejde og i skole, samt bruge stien når man vil motionere i Løvel på enten cykel eller gåben.

Byrådet i Viborg Kommune siger, at I gerne vil have udflytning og liv i landsbyerne, men hvad hjælper det, hvis man ikke kan komme sikkert på arbejde, eller at skolebørnene, der kommer fra gårdene, ikke kan komme sikkert i skole, fordi at de skal krydse en farlig vej?

Kære byråd i Viborg Kommune ”Løvel lives matters”. Skal der virkelig ske en alvorlig ulykke med evt. dødsfald til, før der sker noget eller?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce