Annonce
Viborg

Der skal være plads til alle - Andreas brænder for at få børn til at lykkes

Andreas Vognsen hjælper en gang imellem til som træner for seniorholdet, men det er arbejdet med børnene i Midwest Musketeers, som han brænder for. Foto: Danni Kristensen
Andreas Vognsen træner børnene hos Midwest Musketeers, og han har en særlig evne til at give børnene succesoplevelser uanset baggrund og sportslige evner.
Annonce

En del af pakken når man bliver nomineret til prisen som Årets Unge Idrætsleder er, at man bliver bragt frem i rampelyset og portrætteret i Viborg Stifts Folkeblad.

Andreas Vognsen fra Midwest Musketeers er glad for at være blevet nomineret for sit arbejde, men han er ikke meget for, at opmærksomheden rettes mod ham.

Det ligger ham mere på sinde at arbejde bag kulisserne.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke er særlig god til at skulle have opmærksomhed. Jeg gør det her for børnene. Jeg sætter gerne mine behov i anden række for, at børnene skal have det sjovt - og det er vigtigt for mig, at der skal være plads til alle i en klub som vores, siger Andreas Vognsen.

- Derfor vil jeg jo allerhelst, at det var børnene, der fik opmærksomheden - og ikke mig, siger han.

Men klubben har altså valgt at indstille ham til prisen, og han tager naturligvis den oplevelse med.


Der er rigtig mange, som begynder med at fortælle, at de ikke er gode med en bold - og et halvt år senere er de nærmest vores stjernespiller. Det giver mig en fantastisk følelse, når børnene oplever den sejr

Andreas Vognsen


- Jeg snakker nok udenom igen, men jeg håber, at det her kan få et billede frem af, at vi er nogle, som kæmper for de børn, som måske kommer fra en vanskelig baggrund eller ikke lige er lykkedes i andre sportsgrene, siger lederen, som understreger, at han naturligvis er glad og stolt over, at klubben har peget på ham.

- Uanset hvad er det da fedt, at jeg på den her måde bliver anerkendt for noget, som jeg brænder for, siger han.

Annonce

Brænder for at få børn til at lykkes

Andreas Vognsen har selv spillet amerikansk fodbold, men en alvorlig knæskade har betydet, at han er gledet mere og mere over i en lederrolle.

Og her er det altså arbejdet med børnene, som han brænder mest for, selv om han gerne giver en hånd med omkring andre hold - eller i klubben i det hele taget.

- Da jeg selv var på alder med dem, som jeg nu træner, var jeg bestemt ikke den bedste til sport. Jeg opdagede også amerikansk fodbold lidt sent i forhold til at blive dygtig til det. Men i amerikansk fodbold er der bare plads til alle. Nogle skal være store, andre små - og det er ikke så vigtigt at være hurtig.

- Og jeg er rigtig glad for at give noget til de børn, der kommer til os efter eksempelvis at have prøvet fodbold, fordi det var det, som deres venner spiller - men hos os finder vi noget, som de kan være dygtige til.

- Der er rigtig mange, som begynder med at fortælle, at de ikke er gode med en bold - og et halvt år senere er de nærmest vores stjernespiller. Det giver mig en fantastisk følelse, når børnene oplever den sejr, siger 25-årige Andreas Vognsen.

Annonce

Troede han var ældre

Linna Skovgaard er bestyrelsesmedlem hos Midwest Musketeers, og hun mener, at Andreas Vognsen har en særlig evne, som er rigtig meget værd for en forening.

- Amerikansk fodbold er kendetegnet ved, at der skal være plads til alle - uanset om de er hurtige, er bomstærke og solide eller bare tænker hurtigt. Han favner det hele, og jeg har set ham være rigtig dygtig til at håndtere børn, som i andre sammenhænge kan have det svært. Men Andreas formår at finde en rolle til dem, som passer til deres kompetencer, siger Linna Skovgaard, der er imponeret over, at en så ung leder har de evner.

- Jeg troede faktisk, at Andreas var ældre, end han er. Men han er moden af sin alder og har helt sikkert mødt mange mennesker, hvilket har givet ham nogle kompetencer. Men det virker for ham, at han gider lære børnene at kende og finde ud af, hvad de gerne vil og godt kan lide, så alle får en plads på holdet, så de kan lykkes, siger Linna Skovgaard, som selv har haft et barn til at træne under Andreas Vognsens vinger.

- Andreas skal simpelthen have ros for mange ting. Han er sådan en type, der bare altid træner. Selv om vejret er skidt, og der måske ikke er ret mange spillere, så træner han alligevel. Selv hvis der kun er én spiller. Man kan sagtens lave god træning for én spiller, og han klager aldrig over noget, siger hun.

Linna Skovgaard mener, at det er en stor styrke for Midwest Musketeers, at de til de unge har en leder, der har den særlige evne at få mange forskellige børn til at få succes - og til at fungere sammen.

- Hvis ikke han var der, så var der helt sikkert et hul i ungdomstræningen. Han har stået for træningen i flere år nu, og han ville virkelig mangle, hvis vi ikke havde ham, siger bestyrelsesmedlemmet, som vil være rigtig glad, hvis Andreas Vognsen ender med at få prisen som Årets Unge Idrætsleder.

- Måske vil folk så få øjnene mere op for, at amerikansk fodbold er en sport, hvor der er plads til alle, og hvor der er trænere, som virkelig formår at rumme den del, siger hun.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce