Annonce
Viborg

Første sengeafsnit er klar til at flytte: Der trænes på højtryk for at sikre tryghed i nye rammer

Personalet på hjerteafsnittet på Viborg Sygehus træner i disse dage hårdt for at være klar til flytningen til det nye akutcenter. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Viborg.
Medarbejderne på regionshospitalets hjerteafsnit træner på højtryk, så patienterne kan være i trygge hænder, når hjerteafsnittet som det første sengeafsnit flytter ind i det nye akutcenter.
Annonce

Viborg: Livagtige dukker placeret i de stribede hospitalssengesæt udgør i disse dage patienterne på det nye hjerteafsnit på Regionshospitalet Viborg. Her træner personalet på fulde drøn, så det er klar til at flytte ind på det nye akutcenter den 1. oktober.

På det nye akutcenter får afsnittet helt nye rammer med ensengsstuer, nye medicinrum, skyllerum og teamrum samt nyt udstyr til undersøgelse og overvågning af patienterne. Derfor er det vigtigt for medarbejderne at få trænet i de nye rammer, så de kan give samme pleje og behandling til patienterne som hidtil.

- Vi ved fra kolleger andre steder i landet, at det betaler sig at træne på forhånd. Deres erfaring er, at det, man har trænet, går godt, mens det, man ikke får trænet, går knap så godt. Derfor træner vi på livet løs, siger afdelingssygeplejerske Jette Brodersen.

Træningen skal sikre trygge medarbejdere og trygge patienter.
Annonce

Mange træningstimer

Det har i første omgang været plejepersonalet, der har trænet i de nye rammer, men i den kommende uge bliver tværfagligheden det store omdrejningspunkt.

Læger, sygeplejersker, sekretærer og serviceassistenter skal øve daglige opgaver sammen, og også afsnittets elever og studerende deltager i træningen.

- Det koster utroligt mange timer at træne, så det trækker selvfølgelig nogle ressourcer, mens det står på. Men vi tror på, at det er givet rigtig godt ud. Med træningen kan medarbejderne føle sig meget mere trygge ved flytningen - og det samme kan patienterne, siger afdelingssygeplejersken.

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Viborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce