Annonce
Håndbold

Der var intet andet valg - også Generation Handball er aflyst

Generation Handball 2020 er blevet aflyst. Arkivfoto: Jesper Krogshave
Der bliver ikke afviklet Generation Handball i 2020. De seneste udmeldinger fra myndighederne betyder, at der ikke var andet valg end at aflyse håndboldfestivallen.

Viborg: Flere tusinde håndboldspillere fra hele verden skulle i slutningen af juli og begyndelsen af august have været samlet i Viborg til Generation Handball.

Den store håndboldfestival er vokset år for år - og tilmeldingen til årets turnering gik også godt - lige indtil corona-virussen begyndte at tage alvorlige livtag med det meste af verden.

Og da statsminister Mette Frederiksen tidligere på ugen kunne meddele, at alle arrangementer der involverer store folkemængder først kan finde sted fra den 1. september - så lå det også i kortene, at Generation Handball ville komme i knibe.

Og onsdag måtte chefen for Generation Handball, Jens Steffensen, så skrive den tunge besked på turneringens Facebookside.

Generation Handball 2020 er aflyst.

- Det er godt nok trist, og det er helt vildt underligt, at noget man har arbejdet på i et helt år på et splitsekund går fra noget stort til ikke at skulle afvikles, siger Jens Steffensen.

- Men når det sker i den her sammenhæng, så er vi bare nødt til at sætte tingene i perspektiv. Jeg kender selv folk, som har nærmeste pårørende liggende på et dødsleje - og set i det billede er det her jo ikke særlig stort. Der er ingen der dør af, at vi aflyser, siger han.

Det ændrer dog ikke på, at han er ærgerlig.

- Jeg er ked af det på rigtig manges vegne. Først og fremmest de unge mennesker, som skulle have haft en stor oplevelse i Viborg. Men også for vores samarbejdspartnere, som skulle have tjent på det. Det handler om eksempelvis hoteller og handlende i Viborg, som skulle have profiteret af de mange gæster - men vi kan jo ikke gøre andet, end at invitere folk igen næste år, siger Jens Steffensen.

Han har ikke et overblik over, hvad aflysningen kommer til at koste på turneringens eget regnskab.

- Men man kan da håbe på, at vi kan få noget bistand i tråd med andre festivaller, musikarrangementer og lignende, siger Jens Steffensen, som er glad for, at Viborg Kommune bakker turneringen op og derfor ikke tror, at selve turneringens fortsatte afvikling kommer i fare.

- Mit indtryk er, at Generation Handball er blevet en stor og etableret en del af kulturlivet i Viborg. Og vi må jo bare vende tilbage og gøre det godt næste år, hvor der også står et hotel klar og en færdig Tinghal, siger han.

Turneringslederen melder, at Generation Handball er klar til at rykke, hvis der i løbet af sommerens åbnes for arrangementer i en lidt mindre skala. Det kunne eksempelvis være en ren dansk turnering, men han tør ikke sige om det bliver aktuelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce