Annonce
Viborg

Derfor mangler ikonisk træ på Hjultorvet: Gamle hjerter tog strømmen

Hjertetræet på Hjultorvet var blevet for gammelt og slidt - eller rettere - hjerterne var. Derfor er der intet hjertetræ i år. Privatfoto
I mange år har julehjerte-træet lyst op på Hjultorvet - men i år glimrer det ved sit fravær. De gamle hjerter trænger til at blive skiftet, men nye hjerter var for stor en udgift for Viborg Handel.
Annonce

Viborg: Opmærksomme julegæster på Hjultorvet har måske bemærket, at træet med julehjerter ikke står der i år.

I hvert fald noterede Colotte Guggenheim sig fraværet, da hun den 29. november var til juletræstænding - og hun skrev både til avisen og et opslag på Facebook.

- Vi er mange, som er ærgerlige over, at det kære træ med de smukke julehjerter i år ikke er sat op på vores allesammens Hjultorvet i Viborg.

- Måske det er handelsstandsforeningen, som tager beslutningerne. De mangler de røde julehjerter, som er blevet en fast tradition i midtbyen i vores smukke by Viborg. Der er meget smuk belysning rundt omkring - ingen tvivl om det - men hvorfor er de smukke røde hjerter ikke også kommet op, spørger Colette Guggenheim.

Svaret fik hun fra handelschef i Viborg Handel, Helle Sørensen:

- Hjerterne, der plejer at sidde i træet på Hjultorvet, er desværre blevet for gamle. Mange er gået i stykker, og sidste år havde vi store problemer med, at hjerterne hele tiden slog sikringerne og tog strømmen på Hjultorvet. De kunne derfor ikke sættes op i år, lyder svaret.

Helle Sørensen fortsætter:

- Vi har bedt om tilbud på 20 nye hjerter til træet og ville gerne have købt dem hjem til i år, men de økonomiske rammer, vi har i øjeblikket, gjorde det desværre ikke muligt. Vi skal have fundet 30.000 kroner plus moms til nye hjerter. Jeg håber, at vi kan finde en løsning, så der igen kan komme hjerter i træet, for vi er helt enige om, at de gør det endnu mere hyggeligt på torvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce