Annonce
Viborg

Det bliver lidt dyrere, men nu skal Tinghallen gøres færdig

Byggeriet af Tinghallen gik i stå i januar. Arkivfoto: Morten Pedersen
En konkurs i januar satte for en stund en stopper for total-forandringen af Tinghallen. Onsdag blev den sat i gang igen.
Annonce

Viborg: Byrådet vedtog onsdag aften at bruge knap seks millioner kroner yderligere på om- og tilbygningen af kulturhuset Tinghallen.

En i forvejen tung, økonomisk satsning til i omegnen af 100 millioner kroner.

Problemet er bare, at Dansk Halbyggeri, der stod for arbejdet som hovedentreprenør, gik konkurs den 8. januar.

Årsagen var en helt forkert udregning af netop projektet i Viborg, som Galten-virksomheden tabte millioner af kroner på.

- I den uheldige situation har det været helt afgørende for os at skærme de lokale virksomheder og arbejdspladser så godt som muligt, ligesom vi ønsker, at Tinghallen bliver færdigbygget så hurtigt som muligt. Derfor overtager Viborg Kommune nu byggeledelsen af byggeriet, fortæller Mads Panny (S), formand for kultur- og fritidsudvalget i Viborg Kommune.

Han fortæller videre:

- Vi har nu indgået aftale med alle underentreprenører om, at deres aftaler kan fortsættes til samme pris. Når Viborg Kommune påtager sig byggeledelsen uden nye udbud, betyder det samtidig, at byggeriet kan komme i gang hurtigere end med et nyt EU-udbud.

Mads Panny oplyser, at der sædvanligvis er en merudgift på mellem fem og 20 procent, når entreprenører går konkurs midt i et stort byggeri.

- Når nu vi er ramt af den kedelige konkurs, så kan vi trods alt glæde os over, at Dansk Halbyggeri var ret langt i processen, hvilket betyder, at de forventede meromkostninger på 3,5-6,8 millioner kroner trods alt ligger i den lave ende af skalaen.

Helt konkret har politikerne på et lukket punkt på dagsordenen onsdag aften nikket ja til at bruge 5,5 millioner kroner ekstra på byggeriet.

- Det er da en ærgerlig ekstra regning, men vi må bare konstatere, at det er den bedste mulighed, vi har. Alternativet vil være at gå i gang med et nyt udbud, der vil give en usikker økonomi, blive tidskrævende og værst af alt koste penge for lokale virksomheder og arbejdere, siger socialdemokraten.

Kommunens byggeledelse vil nu bestå af ansatte på rådhuset på arkitektsiden, og ingeniørdelen står Viborg Kommune for i samarbejde med Jørgen Bach fra Norconsult. Arbejdet kan dermed genoptages allerede nu.

- I en tid, hvor rigtigt mange virksomheder mister penge, og mange lønmodtagere mister deres arbejde, er det glædeligt, at vi ved at fortsætte byggeriet kan sikre arbejde til en række lønmodtagere i en svær periode. Situationen og myndighedernes anbefalinger kan naturligvis ændre sig, men hvis byggeriet kan holdes i gang, vil Paletten og Tinghallen kunne stå klar den 1. september, mens gangbroen til stadion følger derefter, siger Mads Panny.

Alle 31 byrådspolitikere bakkede op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce