Annonce
Viborg

Det bliver nok sommer inden børnene igen er i skole og børnehave

Der er ganske vist nødpasning. Men det bliver sommer inden vi er tilbage på normale tilstande for børn og unge. Det forudser Per Møller Jensen, formand for børne- og ungdomsudvalget i Viborg. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Formanden for børne- og ungdomsudvalget har håbet i behold, men han forudser, at det bliver sommer, inden alle børn atter har deres dagligdag i børnehuse og på skoler. Imens vi venter, skal de svageste have den fulde opmærksomhed.

Viborg: Alle børnefamilier har - realistisk betragtet - fundet nederdele og korte bukser frem, inden Viborg-egnen igen er "normaliseret".

Det forudser Per Møller Jensen, socialdemokratisk formand for børne- og ungdomsudvalget under Viborg Byråd.

I den mellemliggende tid skal de kommunale øjne rettes stift mod de børn og familier, som har det ekstra svært under corona-krisen. Han maner til tålmodighed hos alle andre.

Det skal nok blive godt igen.

- Vi ved intet om, hvordan og hvornår en genåbning af vore daginstitutioner og skoler finder sted. En gradvis genåbning af både dagtilbud og skoler kommer næppe før i uge 16, hvilket betyder, at udfordringer fortsat består for børnefamilierne i en rum tid, idet den fulde genåbning for begge områder næppe sker i april – eller for den sags skyld før til sommer, siger han og fortsætter:

- Fra kommunal side afventer vi naturligvis en overordnet udmelding fra statsministeren og regeringen om, hvornår – og hvordan – en gradvis genåbning skal finde sted. Og indtil da en opfordring til, at alle børnefamilier holder hovedet koldt – og hjertet varmt – så vi så skånsomt som muligt kommer igennem den situation, vi befinder os i. Kommunen vil i særlig grad have fokus på udsatte børn og familier – og så opfordre til, at skoler og forældre finder gode løsninger i situationen.

Annonce
Per Møller Jensen forudser, at det bliver sommer, inden børnehuse og skoler igen er fyldt med børn.

Nødpasning

Som alle andre kommuner er der i Viborg nødpasning i alle børnehuse og på alle skoler. Det benyttes ikke meget. Det er konklusionen her i den tredje "lukkeuge".

Det er ikke nødvendigvis et udtryk for, at alt kører på skinner i de små hjem.

- Vi er opmærksomme på, at belastningen kan være forskellig fra familie til familie, og at nogle børn er særligt udfordret og har brug for ekstra hjælp. Det er også baggrunden for, at flere børnefamilier bliver kontaktet fra kommunal side for at høre, hvordan det går, og om der er behov for ekstra foranstaltninger. Og samtidig opfordrer vi børnefamilier, som har brug for ekstra støtte, til at kontakte kommunen, siger Per Møller Jensen.

I mange medier - herunder Viborg Stifts Folkeblad - har forældre udtrykt deres bekymring for og deres frustration over, at de samtidig med, at de skal passe deres hjemmearbejde, også skal sørge for, at skolebørnene får lavet deres arbejde.

Per Møller Jensen opfordrer til, at forældrene tager det roligt og ikke pålægger sig selv og børnene dårlig samvittighed over, at alt skolearbejdet ikke klares.

- Situationen er uvant, og dermed skal vi også finde utraditionelle løsninger. I nogle fag kan man måske flytte undervisningen ud i det fri. At komme ud er altid godt, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce