Annonce
Rund om Viborg

Det cykler derudad for friluftskulturen

Kærby Bakkes kampestensbane er lidt af en udfordring. Foto: Mikkel Jezequel

Den lokale cykel- og løbekultur har nået et nyt højdepunkt. Det hedder Kærby Bakke.

Låstrup: Indtil for få måneder siden hed bakken, hvor Kærbyvej og Østervej vest for Låstrup krydser klinger, allerhøjst "Bakken". Nu hedder den Kærby Bakke efter den lille Kærby og er et aktivitetssted på privat grund til fælles bedste.

Mandag indviede hen ved 200 lokale tilskuere og cyklister dette nye mødested. To sheltere, et udsigtstårn og et toilet er omdrejningspunkt for en 820 meter lang bane i den skønneste natur på bakkedraget mellem Lynderup og Låstrup. Den er en del af en længere rute og udmærker sig ved at have en kampestensbelagt bane, en "rock-garden".

Endnu et udtryk for, hvad det lokale fællesskab formår. Samarbejdet Fjordklyngen mellem Skals, Låstrup, Nr. Rind, Skringstrup, Sundstrup og Ulbjerg har slået til igen. Parret Anne Birgitte og Hans Kurt Tougaard på gården Tougaard lægger jord til.

12 hold på hver tre eller fire cyklister indviede Kærby Bakke, idet de deltog i en MTB-stafet på en midlertidig bane hele bakken rundt. Den gratis menu stod på "lokale kartofler og lækkert kød". 180 portioner fik hurtigt ben at gå på.

Fjordklyngen ønsker med det nye tilbud både at give de lokale en ekstra inspiration til at være aktive i naturen og at tiltrække friluftsturister.

Sammen med de private ejere har "Fjordklyngen" satset højt og flot.

Plads til alle

- MTB-, trial- og løbekulturen er i eksplosiv vækst, 15-20 procent om året. Vi arbejder på at gøre naturen til et aktivt sted med adskilte tilbud for alle. Et MTB-spor i Undallslund skal ikke forhindre andre i at færdes stille ad "hjertestien", sagde driftsdirektør Henrik Carlsen, Viborg Trial Arena, da han kom med et oplæg.

Henrik Carlsen er blandt dem, der arbejder for et 100 kilometer langt cykelspor hele vejen omkring Viborg. Tekniske anlæg i flere sværhedsgrader skal byde sig til i Undallslund, Stendal Plantage og Neckelmanns og Skrikes Plantager samt på Klostermarken. Efter planen skal Viborg Trial Arena være en realitet ved udgangen af næste år.

Fem turistdestinationer har set mulighederne og arbejder tæt sammen om at give det tohjulede friluftsliv medvind.

Henrik Carlsen var imponeret over Kærby Bakke. Også over kampestenene. Sådan nogen kan han også bruge til Viborg Trial Arena, og han har allerede fået løfte om en sending af den gode slags fra Tougaard.

Henrik Carlsen gav stafetcyklisterne nogle ord med på vejen.
Et halvt hundrede cyklister glædede sig over oplevelser, der var helt i top.
Indvielsen var også en folkefest.
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce