Annonce
Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Lars Norup. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Tror du nogensinde, det bliver normalt igen? Det var én af de første skuffede reaktioner, der lød ud i redaktionslokalet, da Mette Frederiksen i går gav os beskeden, at vi i videst muligt omfang skal til at arbejde hjemmefra igen, og at der bliver corona-stramninger også i Viborg Kommune.

En stemning af skuffelse og magtesløshed var vi vist mange, der følte, fordi vi allerede hver eneste dag bringer ofre med begrænsninger i vores adfærd.

Spørgsmålet ovenfor må forblive ubesvaret, for som tingene står lige nu, er der vist ingen, som kan garantere, at Danmark bliver som før. Hvis menneskers måde at være sammen på bliver ændret i en periode på flere år, så fæstner den sig som "normalen".

Vi kommer ikke mere til at stå i tætte køer, vi kommer ikke til at uddele knus til højre og venstre, og spritten er kommet for at blive. Hvem kan forestille sig, at det igen bliver muligt at være 15.000 tætpakkede publikummer til rockkoncert i Jyske Bank Boxen?

Feriemønstre vil også ændre sig.

Men selvom jeg havde det håb og ønske, at regeringen ville fastholde indsatser efter, hvor og hvordan smittespredningen sker, bliver det ikke mig, som bliver fortaler for et oprør.

Vi har en fælles opgave i at få samfundet til at fungere, og når der er sådan en krise, kan det ikke nytte, at vi gør os selv til hverken statsminister eller direktør for Sundhedsstyrelsen.

Det er min oplevelse, at det fungerede fint med, at så mange som muligt arbejdede hjemmefra. I en begrænset periode. Alle var glade, da vi kunne mødes igen, men selvfølgelig kan også en virksomhed som Viborg Stifts Folkeblad igen fungere som i foråret.


Vi har en fælles opgave i at få samfundet til at fungere, og når der er sådan en krise, kan det ikke nytte, at vi gør os selv til hverken statsminister eller direktør for Sundhedsstyrelsen.


Danskerne har vist sig som et disciplineret folkefærd. Siden nedlukningen blev ophævet, har grupper af unge og andre - ingen nævnt, ingen glemt - angiveligt været for sløsede med fester og anbefalingerne om at spritte og holde afstand.

Presset på befolkningen er stort. Restauranter og andre virksomheder, der lever af, at mennesker mødes, vil blive truet på livet, og det vil skabe spændinger i den offentlige debat. Hvem vil ikke kæmpe desperat for sit job og sin økonomiske fremtid?

Det er rigtig meget ØV lige nu! Forhåbentlig kommer vi hurtigt tilbage på sporet mod det corona-frie samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce