Annonce
Viborg

»Det er frygteligt og skræmmende«

Ella Skamris synes det er skræmmende, at et drab har fundet sted i et hus skråt over for hendes egen bopæl i Hvam Foto: Thor Schriver Magnusson

Det var dagen derpå for borgerne i Hvam efter mandagens drab i byen, hvor en kvinde blev stukket ihjel.

Beboerne i Hvam kunne tirsdag vågne op til lidt af et chok.

Et knivdrab på en kvinde havde fundet sted på den ellers rolige Kirkebyvej aftenen før.

Beboer på vejen Ella Skamris fortæller, at hun undrede sig over, at hele Kirkebyvej var fyldt med patruljebiler, da hun sammen med sin mand kom kørende hjem efter et sporsarrangement. Kort tid efter fandt hun så ud af årsagen.

»Det da frygteligt og skræmmende. Drab er jo ikke ligefrem noget, som sker hver dag her i byen. Det er jo normalt sådan noget, som man hører om sker i de større byer. Det er ikke rart, at det lige pludselig kommer så tæt på,« fortalte Ella Skamris, da folkebladet mødte hende tirsdag formiddag.

De fleste af borgerne i Hvam, som folkebladet talte med, var alle enige om, at det selvfølgelig. var en tragisk hændelse, som var overgået det lille bysamfund, der huser godt 350 indbyggere..

Det afholdt dog ikke de hjemmegående fra at lufte hunden, slå græsset og hænge det hvide vasketøj op ude i haven.

Livet skal trods alt gå sin gang, og det skal et knivdrab ikke ændre på.

»Det er ikke fordi, at jeg går og er bange efter det forfærdelige, der er sket. Men det er selvfølgelig noget, der fylder tankerne i dag - også selvom vi egentlig er i gang med at fejre min mands fødselsdag,« sagde Ella Skamris.

Rovmordet

Flere af borgerne i Hvam - som folkebladet talte med tirsdag - fik efter mandagens forfærdelige knivstikkeri også henledt tankerne til en lignende episode i byen for over 40 år siden.

I 1971 blev mølleejer Henry Mikkelsen skudt to gange med et oversavet jagtgevær af arbejdsmanden Poul Dinesen, da møllejeren gik ud fra sit kontor i møllens lagerbygning. Poul Dinesen stjal efterfølgende ofrets pengekasse, som indeholdt 46.000 kroner.

Mens Henry Mikkelsen døde, inden han nåede Viborg Sygehus, blev gerningsmanden først pågrebet fire dage senere.

Her endte det med, at Poul Dinesen tilstod røveri og drab, men påstod, at geværet gik af, fordi Henry Mikkelsen greb fat i geværet.

Det gav man dog ikke meget for.

Han blev efterfølgende dømt til fængsel på livstid for rovmordet i Hvam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce