Annonce
Rundt om Viborg

Det er gået fuldstændig i 'wung-sung'-selvsving hele ugen

Hele ugen har Ørum Skole været i "Wung-Sung"-selvsving. Læst og talt en masse om den kendte forfatters bøger. Men også været kreative. Isabella Søndergaard Andersen, Anton Damborg Bruun og Klara Vestervang Sjøgaard viser her én af de foldebøger, som deres klasse, 5. B., har fremstillet under "Wung-Sung"-ugen. Foto: Johnny Pedersen
På Ørum Skole har de hele ugen læst og talt om Jesper Wung-Sung og hans bøger. Torsdag var forfatteren på besøg og blev hyldet med en sang.

Ørum: - Det har været vildt og lækkert at se, hvor engagerede børnene har været. De er bare så gode.

Marlene Jespersen, klasselærer for 5.B. på Ørum Skole, kan næsten ikke få armene ned i begejstring over en række vellykkede dage, hvor forfatteren Jesper Wung-Sung og hans forfatterskab har optaget hele skolen. Alle elever har læst, fået læst op og talt om bøgerne. Og de har været kreative og lavet udstillinger inspireret af bøgerne.

- Ja, vi er gået helt "wung-sung", som Marlene Jespersen sagde torsdag, hvor det hele kulminerede med et næsten daglangt besøg af forfatteren selv, der ad tre omgange læste, fortalte og svarede på spørgsmål.

Annonce

Og så var der også lige en gave den anden vej: En hyldestsang, som lærere og elever på mellemtrinnet havde kreeret og fremførte.

Spænding er godt

Blandt de mange elever, som både i denne uge og i flere uger op til har læst og beskæftiget sig med Jesper Wung-Sung, er Klara Vestervang Sjøgaard, Isabella Søndergaard Andersen og Anton Damborg Bruun fra 5. B. De og deres klasse har lagt særlig vægt på at læse og tale om Wung-Sungs bog om zombien Zam, og den er de ret vilde med.

- Den er spændende, og jeg kan godt lide spænding, lød det fra Anton, da folkebladet udspurgte ham.

Og både Klara og Isabella tilsluttede sig.

Bogen "Zam" handler om en Zam, der er anderledes, fordi han er zombi, men samtidig også én, der forsøger at være som et menneske og passe ind i deres verden. En outsider, der gerne vil passe ind. Og som sådan en typisk karakter i Jesper Wung-Sungs mange bøger, fortalte han selv under sit foredrag for mellemtrinnet på Ørum Skole.

- Mange af mine bøger handler jo om at være anderledes, sagde forfatteren og gav en række eksempler.

Annonce

Den kinesiske oldefar

Jesper Wung-Sung fortalte også om sig selv og sin familiemæssige baggrund, som han blandt andet har beskrevet i voksenbogen "En anden gren". En slægtsroman, der begynder med hans kinesiske oldefar, som i begyndelsen af 1900-tallet kom til Danmark for at blive udstillet i Tivoli som et eksotisk indslag.

Som en kulmination på en uge - og et længere forløb op til - med og om Jesper Wung-Sungs bøger besøgte forfatteren torsdag Ørum Skole. Foto: Johnny Pedersen

Jesper Wung-Sung svarede også beredvilligt på en række elev-spørgsmål om at være forfatter. En ville gerne vide, om hvordan han kan blive ved med at skrive bøger - 50-årige Jesper Wung-Sung har skrevet mere end én om året, siden han debuterede i 1998. En anden ville gerne vide, om man kan leve af at skrive bøger. Det sidste kunne Jesper Wung-Sung bekræfte, for det har han gjort i 22 år.

Som et kreativt indslag i "wung-sung"-ugen har Klara Vestervang Sjøgaard fra 5. B. som mange af sine kammerater fremstillet en bestemt scene fra zombi-bogen "Zam", hvor hovedpersonen kommer hjem og opdager, at hans forældre og brødre har spist familiens hund. Foto: Johnny Pedersen


Mange af mine bøger handler jo om at være anderledes

Jesper Wung-Sung, forfatter


En tredje ville vide, hvad Jesper Wung-Sung interesserer sig for ud over at skrive bøger, og her var svaret klart:

- Jeg går meget op i fodboldklubben Manchester United.

Hvilket jo også passer ind i, at hans debutbog var novellesamlingen "To ryk og en aflevering"...

Anton Damborg Bruun og Isabella Søndergaard Andersen har begge syntes, at hele projektet med Jesper Wung-Sung og hans bøger har været spændende - og siger, at de vil fortsætte med at læse bøger. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Kultur For abonnenter

For Niels Christian er FDF en livsstil: - Det er min måde at være kristen på

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Viborg

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Annonce