Annonce
Viborg

Det er helt vildt: Kommuner konkurrerer om mest vild natur

Sommerfugle og andre insekter har det svært i den danske natur. Derfor har Miljøministeriet lavet en konkurrence mellem danske kommuner om, hvem der kan skabe mest vild natur. Arkivfoto: Martin Ravn

Viborg: Hvor vilde er vi i Viborg?

Det kommer jo nok an på, i hvilken forbindelse man spørger. Men hvis det drejer sig om Miljøministeriets konkurrence om, hvilken af landets kommuner der er bedst til at komme med vilde ideer til fordel til den vilde natur, så er Viborg med fremme i skoene.

I det mindste har kommunen tænkt sig at tage kampen op mod en lang række øvrige danske kommuner i dysten. Så når fristen for tilmelding udløber den 24. marts, vil Viborg være med på listen, dog med forbehold for endelig godkendelse på mødet i klima- og miljøudvalget dagen efter.

Annonce

Formanden for udvalget, Stine Damborg Hust (K), forventer dog, at forslaget går igennem.

Går efter sejren

Normalt siger man, at det vigtigste er at deltage, men...

- Vi går efter at vinde, siger Stine Damborg Hust.


Vi går efter at vinde

Stine Damborg Hust


Mere detaljerede ideer skal nok pible frem, men på et punkt har kommunen allerede været i gang med initiativer i retning af mere vild natur.

Kommunen ændrede slåningen af nogle arealer sidste år, blandt andet grøftekanter, så de vilde blomster bedre kunne udfolde sig. Og nu skal man til at kigge på flere områder, hvor den fremgangsmåde kan anvendes.

Kommunen vil også se på mulighederne for at engagere borgerne i projektet.

Annonce

Kommer i tv

Dommerpanelet består af miljøminister Lea Wermelin, Frank Erichsen, kendt som Bonderøven fra tv, og biologen Morten DD Hansen.

De skal kåre vinderkommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt. Der er fri leg i konkurrencen, og vinderen udvælges blandt andet på idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber.

Andre vilde ideer kan dog også føre til kåringen, der finder sted i slutningen af 2022.

Konkurrencen følges af et filmhold, og optagelserne vil blive sendt i 2023 som anden sæson af ”Gi' os naturen tilbage” på DR.

I skrivende stund har 29 andre kommuner oplyst, at de ønsker at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce