Annonce
Viborg

Det er i dag et vejr: En fællessang med naboerne på vejen

Når man ikke længere kan stimle sammen i stuerne på grund af forsamlingsforbud, må man være kreativ, hvis man vil være sammen. Og det var en gruppe naboer i Teglmarken fredag eftermiddag, hvor de lavede fællessang i det fri og med afstand.

Viborg: Eftermiddagssolens skarpe stråler bager ned, som folk langsomt kommer ud af husene på Ålekrogen.

Havestolene bliver stillet frem og kaffen ligeså. I midten af vendepladsen stiller en af vejens beboere, Karen Kildahl, sit keyboard. Hendes to børn, mest den mindste, løber glad rundt med en juicebrik.

Det er Karen Kildahl, der har inviteret til fællessang, så naboerne kan være sammen - hver for sig. Hun var inspireret af de mange folk, der i disse dage stimler sammen og synger på altaner, mens vi ellers er isolerede.

- Vi synger sammen med Phillip Faber (chefdirigent for DR Pigekoret, red.) hver morgen. Og så sang vi "En lærke letted", og så blev jeg så rørt. Det er ikke altid, vi kan blive enige om meget i Danmark, men lige nu er vi enige om at passe på hinanden, siger hun.

Karen Kildahl styrede slagets gang fra keyboardet i midten.

Sammenhold

På denne del af Ålekrogen i Teglmarken passer man på hinanden, også når der ikke er en landsdækkende corona-pandemi. Som en anden nabo, Pia Allermann, siger:

- Vi har et godt sammenhold. Vi har flere arrangementer om året her på vendepladsen, både gåture, petanque og sommerfesten. Så snart nogle foreslår noget, er folk friske.

Derfor var alle seks husholdninger selvfølgelig med på den, da Karen Kildahl foreslog fællessang. Og fredag eftermiddag sidder naboerne - med behørig afstand - samlet om hende, som spiller alle ønskerne, der er tikket ind i løbet af dagen.

Der skal synges "Jeg ved en lærkerede", "Danmark nu blunder den lyse nat", "Livstræet", "En lærke letted" - naturligvis - og så meget mere.

Annonce

Ægte hygge

Ikke så snart er "Jeg ved en lærkerede" færdig, før der bliver klappet og grinet lidt.

Fuglene kvidrer med på melodierne og lader til at være lige så optimistiske omkring fremtiden, som de menneskelige beboere på vejen.

Det er langt fra højtideligt. Tværtimod er der en afslappet stemning og ægte dansk hygge i luften. På bagkant af endnu en sang får en nabo højt spurgt - for man skal tale højt, når man sidder så langt fra hinanden: "Skal vi ikke skåle nu?"

"Det ved jeg ikke. Jeg har ikke prøvet det her før," siger en anden og griner. Men en tår kaffe kommer ned.

- Jeg savner det sociale samvær. Også derfor er det rart med noget positivt, siger Pia Allermann, før naboerne storsmilende synger "Det er i dag et vejr et sooooolskinsvejr, åh søde vår, så er du atter nær".

Pia Allermann og hendes mand bød også naboerne på kage - selvfølgelig med afspritning, afstand og andre forbehold.
På Ålekrogen i Teglmarken brugte naboerne fredag eftermiddag på at synge fællessang hver for sig. Foto: Emma Haas
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce