x
Annonce
Viborg

Det er ikke kun kvinderne: Mændene bliver hurtigere fædre i Viborg

De viborgensiske førstegangsfædre er blandt de yngste i landet. Arkivfoto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Modsat landsgennemsnittet er alderen på førstegangsfædre faldet i Viborg de seneste år. I 2019 var tallet det laveste, siden Danmarks Statistik begyndte at registrere tallene.

Viborg: I sidste måned kom det frem, at de viborgensiske kvinder generelt bliver mødre tidligere end landsgennemsnittet. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nu, at det også gør sig gældende for mændene i Viborg Kommune.

De viborgensiske mænd bliver således fædre for første gang, når de i gennemsnit er 30,4 år. Det er et helt år lavere end landsgennemsnittet, som ligger på 31,4 år. Tallene er fra 2019.

Danmarks Statistik begyndte at registrere tallene tilbage i 2006, og siden dengang har tallet aldrig været nede på 30,4 år. I 2007 var gennemsnitalderen for nye fædre i Viborg helt oppe på 31,5 år, men det er siden faldet stille og roligt, dog med en lille stigning i de sidste tre år, inden alderen altså landede på 30,4 sidste år.

Det er ikke en tendens, som man ser på landsplan, hvor alderen har svinget mellem 31,2 år og 31,4 år siden 2006.

Sammenligner man samtidig med nabokommunerne, så står Viborg også med de yngste førstegangsfædre. Det er således kun Randers og Herning, som kan følge med, med en gennemsnitsalder på 30,5.

De yngste førstegangsfædre i 2019 kom dog ikke fra Viborg, men fra Odsherred Kommune. Her lå gennemsnitsalderen på 29,6 år. I den modsatte ende topper Fanø Kommune med en gennemsnitsalder på 36,9 år.

Kurvediagram over udviklingen af førstegangsfædrenes gennemsnitsalder i Viborg siden 2006. Kilde: Danmarks Statistik
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Unormale tider - unormale løsninger!

Annonce