Annonce
Debat

Det er lettere at finde en fri p-plads i Shanghai end i Viborg

Læserbrev: Nu sker der noget i Gothersgade vedrørende P-Pladser. Kommunen har ikke informeret boligejerne, men der er nu sat skilte op i begge ender af gaden – p-afgiften kommer. Nej - vi er ikke informeret- men det er klart, at en p-afgift på 750 kr. en dag i forruden jo også er en måde at give beboerne den besked på. Vi venter.

Hvorfor har vi en lokalplan for parkeringsområdet, når den ikke skal overholdes. Ifølge den skal man kunne anvise halvanden p-plads for hver ny bolig. Altså private skal - ikke boligselskaberne.

Boligselskaberne giver kommunen en sum penge og fritages. I Sjællandsgade er ”Mejerigården” blev indrettet med 16 lejligheder - 8 pladser anvist i gården (12 mangler ). De 6 p-pladser i gaden blev efter første udlejning ændret til nu kun to timers p-pladser mellem kl. 8.00 og16.00.

Annonce

Da kommunen ikke fik p-bøder nok i indtægt - ændrede man det til 06.00-18.00. Så nu kan mine børn på besøg ikke sove længere end til kl 8.00.

Fagforeningshuset 3F er nu ændret til 19 lejligheder – de har nok også betalt kommunen, da de kun anviser 10 p-pladser i gården + 1 handicap plads (17 pladser mangler). Nu er 9 lejligheder udlejet, og det har tilført 12 biler mere.


Hvorfor har vi en lokalplan for parkeringsområdet, når den ikke skal overholdes. Ifølge den skal man kunne anvise halvanden p-plads for hver ny bolig. Altså private skal - ikke boligselskaberne.


Hvor skal de sidste 10 lejemål parkere? Kommer der, som lokalplanen foreskriver, halvanden p-plads pr lejemål, kommer der således plads til15 biler mere.

Der er ingen undskyldning. Man kunne i baggården ved Mejerigården have lavet et stort underjordisk P-område og ved fagforenings-bygningen blot undladt lejligheder i stueplan, som i Reberbanen ved social og sundhedsskolen med p-pladser under boligerne.

Dyrt ja. Ganske sikkert, men så kunne vi jo leje/ købe en p-plads, hvilket kunne være herligt. Lokalplanen er jo nyttesløs som retningsgiver. Klage til Planklagenævnet – glem det - de følger kommunerne.

Jamen – er beskeden – I kan da bare betale kommunen 1200 kr. pr. bil, så kan I parkere hele dagen. Men der er jo ingen p-garanti. I Gothersgade er der 25 pladser i gaden. Antager vi, at der er ca. 100 lejligheder, burde der være 150 p-pladser påtænkt. Er det de 180.000 kr., kommunen gerne ønsker. Det er åbenbart vigtigere end borgere i midtbyen.

Med skræk afventer vi ombygningen af det gamle posthus – flere indikationer har været fremme. Folk er begyndt at sælge husene tæt på – det bliver ikke et interessant boligområde.

Hvor er borgerne i Viborg by? Nye Borgerlige vil have mere borger-medbestemmelse,  så det må jo være vejen at stemme dem ind i byrådet, om det kan hjælpe. Beboerne i Gothersgade siger ” vi kan jo ikke gøre noget”.

Annonce
Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Borgerne har fået ny GPS: Anja kan forklare sammenhængen og vise vej i det kommunale system

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Rundt om Viborg

Lokal herregård lukker dørene op for gæster: Enestående mulighed for et besøg

Viborg

Viborgs vandrette elevator er snart på skinner igen

Debat For abonnenter

I ferien blev jeg atter mindet om, hvor glad jeg er for at være dansk

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Skønne Hjarbæk Fjord og trafikfarlig Virksund-dæmning

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Annonce