Annonce
Rundt om Viborg

Folkebladet tester: - Det er sværere, end det ser ud til på tv

Det er sværere end, det ser ud til - tennis. Foto: Morten Pedersen
Folkebladet tester: Det ser nemt ud, men tennis er sværere, end det ser ud til på tv, lyder dommen efter en prøvetime på banerne i Stoholm.
Annonce

Stoholm: Enten får den for meget, eller også får den for lidt. Ellers sidder den for yderligt på ketcheren og ryger ad Pommern til eller ryger lige i nettet. Tennisbolden, altså.

Det ser ellers ok nemt ud på tv, når de store stjerner jager hinanden rundt på banen med det ene mirakelslag efter det andet i lange dueller. Eller server så sindssygt hårdt, at den anden ikke når at reagere.

Ikke fordi jeg har den store tennis-erfaring. Er mere til fodbold og løb. Nogle ret opkogte dyster i paddle-tennis med svogeren og de store nevøer på en ferie i Spanien er det blevet til. Det var egentlig til at finde ud af, men det skaber jo ikke en Rafael Nadal eller Roger Federer.

Måske er der også mere kortluntet brushoved i undertegnede. John McEnroe i gamle dage eller nu Nick Kyrgios. I hvert fald endte omtale paddle-tennisturnering med, at jeg konsekvent kaldte min da ellers fredelige svigerfar for "Piotr" efter Wozniackis strenge trænerfar. Han begyndte at dømme bolde inde og ude og forære point til nevøerne - syntes jeg.

Ikke mit stolteste øjeblik sådan set på den lange bane .... men det er bare lidt sjovere at vinde end at tabe - hvis det kan gå for en undskyldning....

Annonce

Masser af teknik

Den batalje rumsterer i baghovedet, da jeg mødes med Henry Jensen, der er formand og kasserer for Stoholm Tennisklub, denne formiddag ved banerne i en lavning ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter. Temperamentet skal jo nødig komme i kog - og det gør det heller ikke. Så er det sagt.

Henry Jensen (tv.) er formand for tennisklubben i Stoholm og var med til at etablere klubben og banerne i midten af 80'erne. Foto: Morten Pedersen

Der er nu som nævnt også langt mellem de slag, der vil, som jeg vil.

- Det er svært. Der er meget teknik i det, og det har stor betydning for, hvordan du styrer dit slag, om ketcheren er for langt fremme eller for langt tilbage, og dybest set er kunsten jo at holde bolden på banen. Det kræver tålmodighed. Man skal vente, til bolden er det rette sted for at kunne kontrollere sit slag, forklarer Henry jensen.

Annonce

Bjarne Riis kostede medlemmer

Han var med til at starte Stoholm Tennisklub og få banerne etableret i 1986, og har været med siden. Da der var flest i klubben, var der flere end 150 medlemmer- nu er der 25, så man håber på flere.

- Der var lige en Bjarne Riis, der vandt touren, og der betød jo, at mange begyndte at cykle i stedet, siger Henry Jensen, der har spillet badminton og fodbold endnu længere end tennis.

Og det kommer - det med at ramme bolden rigtigt, forsikrer han.

- Det er ikke så sjovt i starten, men lige pludseligt opdager man, at det begynder at fungere, og det er altså dejligt at levere et rigtigt godt slag. Der er gode og dårlige dage, og nogle fanger det jo hurtigere end andre. Men det er bare om at klø på, konstaterer han.

Der er to baner i Stoholm - her er den ene set lige fra oven. Foto: Morten Pedersen

Det er forholdsvist simpelt at komme i gang med. En god kondition er en god grundstamme, men ellers er der ketcher - den kan fås til omkring en plovmand - sko til op mod en 1000 kroneseddel og bolde- de koster cirka 30 kroner stykket.

Et medlemsskab hos Stoholm Tennisklub koster 500 kroner om året - 1000 for en hel husstand.

Tidligere var tennis dyrere - og lidt et spil for de fine, lyder det.

- Udstyret har været dyrt. Jeg har selv haft en sportsbutik, og det var pebret med specielle mærker som Fred Perry. Og dyrt at være med i klubberne, så derfor blev det lidt et spil for borgerskabet. Men sådan er det ikke mere. Jeg synes egentlig ikke, at det er dyrt at være med i vores klub, siger Henry Jensen.

Annonce

Prøv det selv

Og der skal penge ind for at kunne holde banerne. Det koster nemlig i omegnen af 10.000 kroner at få banerne klar til sæsonen, hvis de skal have den store tur. Linjerne er ikke kridt men plastikstrimler, der er tromlet ned i grusunderlaget, og de bliver slidt med tiden, og det koster adskillige tusinde kroner at skifte dem ud, forklarer han.

Man kan prøve tennis ganske gratis i Stoholm i uge 30 - og fortvivl ikke - nogle gange er der slag, der lykkes. Foto: Morten Pedersen

Som en del af Viborg Idrætsråds initiativ "Den vildeste idrætssommer" kan man hen over sommeren prøve en række idrætsgrene gratis - hos Stoholm Tennisklub er der mulighed i uge 30 fra klokken 16.00 til 17.00. Man skal bare lige aftale det med Henry Jensen først.

På fitdeal.dk kan man få overblik over de mange andre muligheder. Listen opdateres løbende.

I øvrigt - selvom der var flere vildskud end pletskud denne formiddag - så var der også enkelte returneringer, der fungerede - tilsigtet eller ej - og så var det egentlig ret sjovt.

- Det skal du nok få styr på, Uffe, lyder det opmuntrende fra Henry Jensen, inden vi går på jagt efter de bolde, der endte i bagnettet.


Det er ikke så sjovt i starten, men lige pludseligt opdager man, at det begynder at fungere, og det er altså dejligt at levere et rigtigt godt slag.

Henry Jensen, formand for Stoholm Tennisklub.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce