Annonce
Bjerringbro

En kvinde med stor erfaring har sat sig i lederstolen hos MammenFri

Anita Vissing er ny afdelingsleder hos MammenFri. Foto: Christine Krüger Hansen
MammenFri, børnehave, vuggestue og sfo, har fået ny afdelingsleder, og hun kommer med stor erfaring.

Mammen: Det er en kvinde med stor erfaring, der nu har sat sig i lederstolen hos den integrerede institution MammenFri, der rummer både vuggestue, børnehave og sfo.

Anita Vissing, der siden januar har kunnet kalde sig afdelingsleder hos MammenFri, kommer fra en stilling som pædagogisk leder i en integreret institution i Aarhus Kommune, og før det arbejdede hun fem år som daglig leder i Børnehaven Naturfidusen i Jebjerg, som hun var med til at starte op.

Især i den seneste stilling brugte Anita Wissing 99 procent af sin tid på kontoret, og i sidste ende betød det et farvel til jobbet, for i virkeligheden er det tiden med børnene, Anita Wissing sætter pris på.

- Det var også en af årsagerne til, at jeg søgte stillingen hos MammenFri, for her har man planlagt stillingen således, at der er 15 timer hver uge, der er såkaldte børnetimer. Og det er netop enormt vigtigt for mig, at der ikke er helt så meget administrativt arbejde, så jeg i stedet er frikøbt til at være på "gulvet", siger den nye afdelingsleder med et smil.

For Anita Wissing er det meget vigtigt at vide hvem "Malthe" eller et hvilket som helst andet barn er, når forældrene ringer eller personalet taler om barnet.

- Det er rart at kende alle børnenes navne og deltage i børnenes og personalet dagligdag, siger Anita Vissing, der også lægger stor vægt på personalets trivsel i institutionen.

Annonce
For Anita Wissing er det enormt vigtigt, at hun har en daglig kontakt med børnene. Foto: Christine Krüger Hansen

Mere natur

Hun bryster sig da også af, at hun allerede nu kender alle børnens navne i både børnehaven og vuggestuen.

- Sfo-børnene er jeg lidt mere i tvivl om endnu, men det kommer, siger hun med et smil.

For tiden er er der næsten 100 børn i institutionen fordelt over vuggestue, børnehave og sfo.

- Jeg har lært rigtig meget fra mine tidligere stillinger - ikke mindst fra Børnehaven Naturfidusen - om, hvor vigtigt arbejdsmiljøet er. Derudover er synlige pædagogiske retningslinjer også vigtige - ikke kun for forældrenes skyld, men også for fagligheden og læringen hos personalet, forklarer hun der er en struktureret leder, som er glad for orden og skemaer.

Hun indrømmer da også, at noget af det første hun gjorde, da hun startede, var at rydde op på kontoret og få lavet en række skemaer og oversigter, der nu hænger på væggene.

- Jeg elsker struktur, og jeg synes det er enormt vigtigt, at alle kan se, hvad der forgår, forklarer hun.

Foruden dette har Anita Wissing adskillige ideer og ønsker til institutionen fremadrettet.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er ekstremt glad for naturen, og jeg håber på, at vi kan implementere de tanker i institutionen, så børnene bliver endnu mere nysgerrige på udelivet, siger hun og fortsætter:

- MammenFri har slået sig op på at være en bevægelsesinstitution, og det skal vi naturligvis fastholde, men jeg ser ingen grund til, at meget af denne bevægelse ikke kan foregå udenfor, hvor vi jo har de perfekte rammer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Så har jeg pludselig ansigt på to døde

Annonce