Annonce
Mærkedag

Det er vigtigt med løsninger på tværs

Niels Dueholm er nu leder af HR-og administrationsleder hos FGU Viborg. Foto: Morten Pedersen
Niels Dueholm fylder 60 år tirsdag 24. september

Navne: - Jeg er ikke den store ideolog, men vil du have indflydelse, så må du gå ind i sagen på en konstruktiv måde, og så er det mindre vigtigt, hvilket parti samarbejdspartneren kommer fra.

Sådan lyder det fra lederen af den socialdemokratiske gruppe i Viborg Byråd Niels Dueholm fra Bjerringbro, som tirsdag 24. september fylder 60 år.

Han er kendt for at kæmpe for lokale sager, og senest gjorde han sig bemærket med skarpe kommentarer til sagen om et muligt salg af Tangeværket.

Som ung var politik ikke det, som optog den unge mekaniker fra Fly ved Skive, hvor han brugte meget tid på fodbold. Men da han og hustruen Dagny Vistisen i 1985 var flyttet fra Skive til Bjerringbro, og deres tre børn kom i først dagpleje og så børnehaven, så kom han i forældreråd og bestyrelse. Der gjorde han sig tilsyneladende så bemærket, at han i 1992 fik en opfordring til at melde sig ind i Socialdemokratiet, og senere blev han opfordret til at stille op til kommunalvalget.

Annonce
- Demokratiet fylder meget hos mig, og jeg har ikke noget til overs for dem, som gør noget for egen vindings skyld. Hvis jeg på min fødselsdag skal ønske noget, så er det mindre kynisme i verden.

Niels Dueholm, gruppeformand for socialdemokraterne.

Demokratiet

Han blev valgt ind i Bjerringbro Byråd fra 1994 og har siden været en af de toneangivende politikere, og han er i denne periode formand for den socialdemokratiske gruppe i Viborg Byråd. Bortset fra en pause i den første periode i den nye Viborg Kommune, hvor han valgte ikke at stille op, så har Niels Dueholm været så længe i lokalpolitik, at han i 2021 kan fejre 25 års jubilæum som lokalpolitiker.

- Demokratiet fylder meget hos mig, og jeg har ikke noget til overs for dem, som gør noget for egen vindings skyld. Hvis jeg på min fødselsdag skal ønske noget, så er det mindre kynisme i verden, siger han.

Først redder så leder

Efter nogle år som mekaniker fik Niels Dueholm lyst til et job hos Falck, og da toget til og fra Bjerringbro kunne passe med transport til hustruens bibliotekarstudium i Aalborg blev det Bjerringbro. Efter ti år som redder og ambulancefører, arbejdede han ti år i Falcks HR afdeling, og derefter blev det til 10 år som driftsleder for Falcks Region Nord.

Men jobbet hos Falck var svært at forene med det politiske arbejde. Efter en kort periode som selvstændig konsulent blev han i 2015 ansat som viceforstander ved den daværende Viborg Produktionsskole i Viborg Kommune for at være med til bygge det op. Siden 1. august i år har han været leder af HR og administrationsafdelingen hos FGU Midtjylland, som dækker Silkeborg og Viborg kommuner. Og med kontor i Viborg kan han hurtigt køre til de mange møder, som hans politiske arbejde medfører.

Helt lokalt har han de seneste 13 år været formand for bestyrelsen for Bjerringbro Idrætspark, som lige nu arbejder på flere projekter blandt andet at bygge hytter til overnatning.

Aktuelt gælder det forhandlingerne om næste års budget, og han glæder sig over nye vinde fra Christiansborg.

- Det vigtigste lige nu er, hvordan Viborg Kommune får mest glæde af de ændrede signaler fra den nye regering med et større økonomisk råderum til kommunerne, så vi kan give bedre service til både børn, unge og ældre, siger han.

Niels Dueholm - bestyrelsesposter

Niels Dueholm er formand for Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, for Erhvervsdrivende fond Agro Business Park og for Erhvervsdrivende fond Nørresø.

Desuden er han medlem af bestyrelserne for Bevarelse af Tange Sø, Agro Business Park A/S og HMN gas.

Blev første gang valgt til Bjerringbro Byråd i 1994, og er i denne periode formand for den socialdemokratiske gruppe i Viborg Byråd.

HR- og administrationsleder for FGU Midjtylland siden 1. august i år.

På cykel i Italien

Fritiden er sparsom, og efter at familien er udvidet med to børnebørn i Hadsten og ét i København, så går der en del tid med at være sammen med dem.

- Ja børnebørnene kan rydde kalenderen, men jeg fortsætter i politik, så længe det er spændende. Når det ikke længere er spændende, så stopper jeg, siger han.

De seneste fire år han spillet golf i Tange Golfklub.

- Det godt, for man går 10 km hver gang og får en masse frisk luft, også når man skal lede efter boldene i træerne, siger han.

Tidligere har han cyklet meget i fritiden.

- Men det er som om, at jeg kan ikke rigtig få luft i cyklen, siger han med henvisning til, at han foruden jobbet som HR- og administrationsleder hos FGU Midtjylland og sit politiske arbejde har mange tillidsposter - og altså også børnebørnene.

Cyklet bliver der til gengæld i ferierne i blandt andet i Italien, Tyskland og på Mallorca, og denne sommer cyklede han og fruen fra Venedig og ud i baglandet med dagsture på 40-65 km.

Når de ikke cykler, så rejser de gerne til storbyer med Berlin og Barcelona som favoritter.

- Jeg har jo en god kulturformidler i Dagny, og hun er godt forberedt, når vi drager afsted. Og ja det går bedst, når der kun er én der bestemmer, lyder det med et slet skjult grin fra fødselaren og hentydning om, at det ikke er ham som har førertrøjen på, når der kigges på kultur og andre spændende ting i de europæiske storbyer.

Det var her i Bjerringbro, at Niels Dueholms politiske karriere startede. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Jesper Christiansen har overvejet stop siden februar: - Nogle gange bliver noget vigtigere end fodbold

Annonce