Annonce
Debat

Det grønne råd må ind i sagen

Læserbrev: Til Anna Engbæk Schmidt, formand for Det grønne råd i Viborg Kommune.

På Viborg Kommunes hjemmeside står der jo at "Det grønne råd er et rådgivende forum for Viborg Byråd. Via dialog og samarbejde er det grønne råd med til at sikre, at naturen, de grønne områder og friluftslivet beskyttes og udvikles"

Jeg er næstformand i foreningen "Ro på landet", vi arbejder på at bevarer Vindum Skov som stilleområde. Foreningen er blevet oprettet i forbindelse med, at Bjerringbro Motocross Klub ønsker at oprette en motocrossbane på Bjerring Hede 41-43, kun 500 m fra stilleområdet i Vindum Skov.

I Kommuneplan 2013-2025 er Vindum Skov udpeget som stilleområde.

Ifølge Viborg Kommunes planforhold og vurdering vil en støjcirkel på 2 km i radius gå ind over det støjfri område, hvor der efter besigtigelse i området er stille og uforstyrret natur.

Endvidere er hovedparten af området, hvor en evt. motocrossbane skal placeres, udlagt som økologisk forbindelseslinje, der fungere som en vigtig forbindelse for flere dyrearter mellem Gudenåen og Nørreåen. I Viborg kommunes planforhold og vurdering har man ved besigtigelse at den økologiske forbindelseslinje konstateret, at den er oplagt som spredningskorridor og er beskrevet som værende et vigtigt yngle- og opholdsområde for flere dyrearter. Endvidere skriver de, at den økologiske forbindelseslinje i området fremstår fredfyldt uden væsentlig aktivitet.

I sommer havde vi jo også den glæde at kunne observere et tranepar i området, som ifølge Naturstyrelsen gør anstalt til at yngle i Filsø Mose. Jægerne tilknyttet Vindum Skov blev pålagt at tage hensyn i forhold til tranerne.

Viborg Kommune har indgået en betinget købsaftale omkring de to ejendomme på Bjerring Hede 41 og 43 hvor en evt. motocrossbane skal placeres.

Det Undrer os i foreningen Ro på landet, at Viborg Kommune overvejer at placere en motocrossbane i dette område, når det vil få så store konsekvenser for naturen.

Specielt fordi Viborg Kommune har tilbudt Bjerringbro Motocrossklub et andet område, som er udlagt til støjende aktiviteter.

Foreningen Ro på landet vil gerne høre, om Det grønne råd er informeret om denne sag, da vi finder det relevant i forhold til jeres funktion som rådgivende forum for byrådet med henblik på at sikre naturen.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce