Annonce
Sport

Det islandske eventyr sluttede hurtigt - Sivebæk overvejer fodboldfremtiden

Christian Sivebæk er vendt hjem til Viborg efter ganske kort tid i islandsk fodbold. Arkivfoto: Danni Kristensen
Christian Sivebæk nåede kun en lille måned i islandsk fodbold. For en god måned siden ophævede han kontrakten og er nu en arbejdsløs fodboldspiller, som overvejer, om han skal fortsætte i fodbolden, eller om livet skal tage en ny drejning.
Annonce

Fodbold: Det var vemodigt for Christian Sivebæk at sige farvel til Viborg FF, da det en måneds tid før sæsonafslutningen blev til et hurtigt farvel til en klub, som han var blevet virkelig glad for.

Omvendt glædede han sig også til et helt nyt eventyr i Island, hvor han kunne stifte bekendtskab med en ny fodboldkultur.

Men eventyret i Nordatlanten varede kun en god måneds tid - og blev derfor ikke til ret meget mere end en sommerferie med familien, der rejste med til Island i de første uger.

- Der skete desværre det, at få dage efter, at familien var rejst hjem, så kom der et udbrud af corona. Og i et land med kun 350.000 indbyggere gik det pludselig hurtigt med smittetallet - så det endte med, at landet og ligaen blev lukket ned igen i starten af august, siger Christian Sivebæk.

Nedlukningen betød, at der blev lavet restriktioner på ind- og udrejse af landet, og dermed stod Christian Sivebæk pludselig i en situation, hvor han på grund af karantæneregler ikke kunne  rejse hjem til familien en gang hver måned, hvilket ellers var en del af aftalen med Fjölnir.

- Derfor valgte jeg at få ophævet aftalen, da jeg ikke ville stå i en situation, hvor jeg ikke kunne se min familie i tre-fire måneder, siger offensivspilleren, som er glad for, at det trods alt blev til en oplevelse med familien i løbet af sommeren, men at det ikke blev til mere var som en spand koldt vand i hovedet.

- Men det hele er jo ekstremt lige nu, og familien kommer altså før alt andet. Jeg har to børn, som ville savne mig, hvis jeg var væk i tre måneder, ligesom jeg ville savne dem - og det kunne jeg ikke se mig selv i, hvis det var umuligt at se dem før sidst på året, siger han.

Annonce

Arbejdsløs fodboldspiller

Derfor endte han med at rejse hjem i starten af august, og siden da har han været arbejdsløs fodboldspiller med god tid til familien - og til tanker.

- Det er faktisk første gang, at jeg prøver noget lignende. Jeg har været heldig, at jeg altid har været på kontrakt, men jeg har faktisk også nydt det lidt. Det har betydet, at jeg har haft god tid til at gå og overveje, hvad jeg har lyst til, og hvad fremtiden skal bringe.

- Derfor har jeg også gjort det i stilhed. Der har ikke været meldt noget ud om, at jeg stoppede i Island, og det har været rart, at jeg i en måneds tid har kunnet rense hovedet uden at skulle forholde mig til en hel masse, siger Christian Sivebæk, som ikke har travlt med at tage beslutninger.

Han føler, at han står i en ganske gunstig situation, da han trods vigende antal spilleminutter kommer fra en sæson, hvor han leverede pænt med mål og assists hos VFF.

- Jeg har været så priviligeret, at jeg har spillet i gode klubber og har levet af at spille fodbold i 15-16 år, så jeg sidder ikke og ryster på hånden over at være i den her situation. Hvis der dukker noget spændende op, så kigger jeg på det - og gør der ikke, så kan det være, der venter noget andet end fodbold.

- Den slags kan man ikke altid styre i den her verden. Hvis der ikke er nogen, der gerne vil ansætte dig, så er du tvunget til at lave noget andet, og det er jeg helt rolig ved. Og jeg overvejer da også, om det er den vej, som jeg gerne vil gå, siger Christian Sivebæk, som er på vej mod de 33 år og derfor påpeger, at alderen ikke er så høj, at det vil være uset, at han fortsætter karrieren flere år endnu.

- Men betingelserne skal være de rigtige, siger han.

Annonce

Oplevelser på pause

Han var glad for at prøve noget andet end de danske stadions, og han så frem til at få endnu et udlandseventyr.

Men lige nu er det ikke oplevelser eller eventyr, som han først og fremmest sigter efter.

Coronaen gør alting usikkert og specielt, og det gør det heller ikke lettere for ham at finde en ny klub.

Han kan fremvise fine statistikker, men han føler ikke rigtig, at han har været i gang i det seneste halvår, hvor corona-afbræk og bænkpladser hos VFF har præget den selvopfattelse, som han havde af sig selv som spiller.


Der har ikke været meldt noget ud om, at jeg stoppede i Island, og det har været rart, at jeg i en måneds tid har kunnet rense hovedet uden at skulle forholde mig til en hel masse

Christian Sivebæk


- Det har givet hug i rytmen, og i min alder bliver man hurtigere træt af den slags afbrydelser, for man har ikke længere al tid i hele verden, siger han.

Og det har også været en øjenåbner for ham, at han i den seneste måned har følt, at det var rart ikke hele tiden at skulle forholde sig til endnu en træning, kamp eller kommende kontraktforhandlinger.

Men mæt føler han sig ikke.

- Det har været nogle dage, hvor jeg har haft det sådan. Andre dage savner jeg jo at spille. Jeg savner sådan en fredag aften på Viborg Stadion, hvor Vejle er på besø,g og der er gang i den. De ting og det kick savner jeg - det kan man altså ikke finde, når man går herhjemme, siger Christian Sivebæk.

- Så skal jeg fortsætte, så skal det være noget, som motiverer mig, så jeg tror ikke, at det handler om fodbold i 2. division - så skal min mavefornemmelse i hvert fald ændre sig, siger han.

- Jeg har ikke lyst til at være en spiller, som blev ved bare for at blive ved. Jeg vil hellere slutte med en fin sæson og høre folk tale om, at jeg stadig havde niveauet, da jeg stoppede, siger offensivspilleren, som ikke har travlt med at nå frem til en beslutning.

I første omgang ser han tiden an frem til transfervinduets lukning i oktober.

- Jeg tager det stille og roligt. Jeg ved jo, at klubberne tit venter til sidste øjeblik. Og der kan være klubber, som så misser de spillere, som de havde håbet på - og så kan jeg jo komme ind som en mulighed, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce