Annonce
Viborg

Det kendte Wagner Advokater i Viborg er lukket

Mia Wagner har forladt advokatkontoret til fordel for koncernkontoret. Arkivfoto

Flere store straffesager i de senere år har haft en Wagner-forsvarer.

Viborg: Per den 1. februar lukkede Wagner Advokater i Ll. Sct. Hans Gade 11. Et stykke juridisk historie er skrevet ud.

Ikke mindst firmaets senior, advokat Morten L. Wagner, er kendt som stjerneadvokat med speciale i store sager inden for strafferet. Mange forbinder Morten L. Wagners navn med Karl Skomager-sagen og Pedal-Ove-sagen.

Allerede som 28-årig advokatfuldmægtig hos advokatfirmaet Videbech og Holt i Viborg blev Morten L. Wagner landskendt, ja, verdenskendt. I 1976 tog det ham ikke lang tid at finde ud af, at en 12 år gammel forsvindingssag var et mord.

Med et gebis, en tegnebog og et armbåndsur som spor fandt han frem til det begravede lig af den myrdede Viborg-skomager Karl Kristian Christiansen Jensen. Han lå under sin egen sommerhusterrasse i Navndrup. Retssagen er blandt de mest omtalte i dansk retshistorie.

Ingen kommentarer

Også da han blev selvstændig advokat, var han kendt som lidt af en juridisk troldmand. Blandt meget andet fik Viborg-advokaten via Den Særlige Klageret frikendt fritidsmusiker Ove Hansen - Pedal-Ove - efter at denne havde afsonet otte år af en dom på 12 års fængsel for hustrudrab.

Datteren Mia Wagner har på det seneste været hans partner i firmaet, og også hun har med særlig interesse påtaget sig straffesager. Efter lukningen er Mia Wagner at finde som direktør (CEO) i Wagner-koncernen Freeway, hvori også broderen Morten O. Wagner har en central rolle.

I en tid med større og større enheder og mere og mere specialiserede medarbejdere i advokatbranchen har Wagner Advokater været en lille spiller. Derimod har Freeway-koncernen udviklet sig til at være stor inden for internet- og mediebranchen. Den har hjemsted på Brovej i Viborg.

Familien har ikke ønsket at komme med oplysninger til artiklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viborg HK-målvogter kåret til årets talent - Vandt en jordskredssejr

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer fortjener topkarakter - mange andre fortjener ros

Annonce