Annonce
Viborg

Det laveste dørtrin i Viborg Kommune

Aftenens hovedpersoner, prismodtagere, politikere og repræsentanter for fonden fotograferet foran én af de gigantiske traktorer hos Sørensen og Lynggaard. Foto: John Madsen.

Viborg Kultur- og Idrætsfond uddeler tusinder af kroner til Viborg Kommunes ildsjæle.

Viborg: - Vi gør meget ud af at være tilgængelige. Træd ind over vores dørtrin, og der er ikke brug for ansøgninger i 10 eksemplarer. Du får svar med det samme, eller i hvert fald næsten med det samme!

Sådan indledte formanden for Viborg Kultur og Idrætsfond, Ole Anders Petersen, i aftes en festlig markering af 10-året for fonden med den årlige uddeling af penge til kultur- og idrætsformål.

Formanden signalerede, at han har byens laveste dørtrin ved middagen for næsten 200 erhvervs-, kultur- og idrætsfolk i værkstedet hos maskinfirmaet Sørensen og Lynggaard, der er én af de mange virksomheder, som bidrager til fonden.

Ole Anders Petersen udtrykte glæde over det samarbejde mellem kommune og erhvervsliv, som har givet gode resultater. Og han udtrykte ambition om fortsat at sætte et stærkt aftryk på lokalsamfundet. Et stærkt ønske er at medvirke til, at Viborg får en markant vandkunst i Nørresø.

Fondens politiske opbakning var tydelig, idet både borgmester Torsten Nielsen, viceborgmester Per Møller Jensen og andre politikere var repræsenteret flankeret af kulturdirektør Lars Stentoft. Alle tre roste samarbejdet mellem foreninger, erhvervsliv og kommune. Og ønsket om at sætte nye og højere mål for fremtiden.

Næsten 200 erhvervs-, kultur- og idrætsfolk var samlet for at hylde kommunens ildsjæle.

Ærespris

Kulturfonden havde besluttet at markere de 10 første år med en ærespris, som tilfaldt direktør Hans Erik Lund fra Boligselskabet Sct. Jørgen. Ikke for hans virke som direktør for boligselskabet, men for hans utrættelige arbejde bag kulissen for Viborg Kommunes udvikling.

Med en kæmpe frivillig indsats er Hans Erik Lund aktiv med at støtte op om såvel elite- som breddeidræt, og der er næppe det projekt i Viborg by, han ikke på ét eller andet tidspunkt har været inde over.

Med prisen fulgte et flot kunstværk med Viborg som motiv og 25.000 kroner, som Hans Erik Lund straks donerede til, at unge idrætsfolk skal have nye muligheder ved for eksempel Viborg City Marathon.

Aftenens første prismodtagere var gengangere, nemlig Helle Sørensen fra Viborg Handel og kultur-iværksætteren Anders K. Kristensen, som hver fik 10.000 kroner.

Helle Sørensen sagde, at der er et hav af projekter i Viborg by, som fortjener pengene. Lys på gamle bygninger, en scene på Hjultorvet og et fremtidigt fødevaremarked på Nytorv. Det åbner 6. maj, men der er tyvstart 28. april med masser af smagsprøver på fødevarer fra Viborg-egnen.

Anders K. Kristensen, som har arrangeret tango på Sønæs, blues i metervare og musik på turbåden Margrethe I, sagde, at Viborg var lidt kedelig, da han flyttede hertil for en snes år siden. Men der er sket meget siden, Viborg vokser og vokser, og han opfordrede til en fejring af, at der er så mange, som "gør et eller andet for byen".

Annonce

Pap i lange baner

Den største donation - 50.000 kroner - gik til Bruunshåb Gamle Papfabrik, og i takketalen kom Kristian B. Johansen, formand for bestyrelsen for dette unikke arbejdende museum, med en direkte opfordring til gæsterne:

- Nu vil jeg ikke ydmyge nogen ved at bede dem, der har været der, om at rejse sig. Kun vil jeg opfordre jer til at komme ud og se dette smukke byggeri, hvor vi forvandler genbrugspapir og gamle kærestebreve til pap, nøjagtig som man gjorde for 100 år siden. Maskinerne er de samme som dengang, og de er ikke flyttet en millimeter!

Kristian B. Johansen fortalte også, at bestyrelsen er ekspert i at "løbe panden mod en mur", men at ting alligevel lykkes. Og han fortalte nyheden om, at papfabrikken netop har købt Danmarks ældste æskefabrik, og det giver nye muligheder for produktionen af pap i denne unikke virksomhed, der har en stor plads i Viborgs erhvervshistorie.

Annonce

Rejser til talenter

Viborg Kultur- og Idrætsfond er gået sammen med Brøndum Fonden om at donere penge til Viborg Elite, så unge talenter kan få støtte til at deltage i konkurrencer og træning i udlandet. Og det gav følgende donationer:

5000 kroner til Mads Jacobsen fra Viborg Gymnastik- Forening.

5000 kroner til cricketspiller Oliver Damgaard Hald.

7500 kroner til både Mia Christensen og Marc Bech Feldt fra Bjerringbro BMX Klub.

20.000 kroner til danserne Tudor Andrei og Nikita Löw Kristensen.

3000 kroner til Laura Lilholt fra Viborg Bordtennisklub.

13.500 kroner til både Simone Tetsche Christensen og Chris Tetsche Christensen fra Bjerringbro BMX Klub.

5000 kroner i alt til 15 atleter fra Viborg Atletik og Motion.

5000 kroner til to U14 hold fra Viborg HK.

5000 kroner til rytter Isabella Bach.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce