Annonce
Viborg

Efter live-udsendelse med transportministeren: Det ligner et lille gennembrud for Viborg

Lars Norup. Foto: Morten Pedersen

Har vi for første gang fået en trafikminister, som har oprigtig forståelse for Viborgs problemer med vejene? Som en utilnærmelig ø ligger Viborg Kommune midt i Jylland uden ordentlige vejforbindelse til omverdenen.

Viborg er landets sjettestørste industrikommune, og der er næsten 50.000 arbejdspladser.

Transportminister Benny Engelbrecht lovede ikke noget, da han fredag deltog i en live-udsendelse, arrangeret af Viborg Stifts Folkeblad med deltagelse af borgmester Ulrik Wilbek (V) og formanden for Viborgegnens Erhvervsråd, Martin Pedersen, JP Group.

Annonce

Men han gik så langt, han kunne, kort før, han skal mødes med de andre partier i Folketinget om at få det, som forhåbentlig bliver et bredt trafikforlig.

Hvis man kan tillade sig at tolke på mødet, så er trafikministeren særdeles positiv over for de fem involverede borgmestres forslag om udvidelsen af Rute 26 fra Viborg mod Aarhus. Netop enigheden var han tilfreds med. Jeg forstår det sådan, at de er en forudsætning for, at der investeres.

Det er uenighed om forlægningen syd for Vejle som i følge Benny Engelbrecht er den største forhindring for, at man kan komme i gang med den midtjyske motorvej, Hærvejsmotorvejen. Den næste forhindring er spørgsmålet om, hvordan trafikken forbi Vejle skal foregå, og så kommer penge- og andre spørgsmål.

Hærvejsmotorvejen kommer ikke de næste 10-15 år, men den skal ind i planlægningen, fastholder Ulrik Wilbek og Martin Pedersen.


Det er dansk demokrati, når det er bedst. Resultater frem for partipolitisk grøftegravning. Og det har været et højdepunkt på min uge, at Viborg Stifts Folkeblad måske har spillet en lille positiv rolle i dialogen.


Der er god kemi mellem Benny Engelbrecht og Ulrik Wilbek, fornemmer man. På samme måde, som statsministeren og Wilbek jo nærmest har storrost hinanden i kølvandet på beslutningen om at gøre Viborg til frikommune på ældreområdet.

Det er dansk demokrati, når det er bedst. Resultater frem for partipolitisk grøftegravning. Og det har været et højdepunkt på min uge, at Viborg Stifts Folkeblad måske har spillet en lille positiv rolle i dialogen.

Min personlige holdning er, at hvis det fremmer sagen, vil en væsentlig billigere motortrafikvej - evt. med 100 km/t fartgrænse sydpå fra Viborg - fint kunne accepteres.

Jeg havde fredag en anden trafikoplevelse med mangel på sammenhæng og med unødvendigt tidsspilde, forurening og tab af økonomi. Spørgsmålet er, om man i samfundets - her regionens - planlægning sender folk unødigt rundt på vores veje.

Jeg skulle have en helt ufarlig ultralydsskanning, som det kun tager omkring 20 minutter at udføre. Sidst skete det på Regionshospitalet Viborg, men denne gang skulle det ske på sygehuset i Skejby.

Det kostede mig fire timer og omkring 130 kilometers kørsel. I Viborg tog det mindre end en time, og jeg kunne gå ned på sygehuset. Tænk, hvis min bopæl lå i Lemvig!

Det er ikke mit indtryk, at regionen ved flytning af specialer tager hensyn til, at beslutninger sender patienter rundt på vejene. Jeg har jo bil og gps og havde alligevel et problem med at finde rigtigt frem.

Men mine tanker gik også til ældre mennesker uden bil. Hvordan i alverden finder de ud af at komme frem? Går ud fra, at der er patienttransport, men den skal vel bestilles digitalt?

Annonce
Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Borgerne har fået ny GPS: Anja kan forklare sammenhængen og vise vej i det kommunale system

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Viborgs vandrette elevator er snart på skinner igen

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Annonce