x
Annonce
Viborg

Det lysner for længe ventet rundkørsel

Der skal laves rundkørsel i krydset Gl. Skivevej / Fabrikvej/Farvervej, der er en af kommunens "sorte pletter". Foto: Morten Dueholm
Rundkørslen i krydset Fabrikvej/Gl. Skivevej/Farvervej forventes anlagt i år sammen med ny cykelsti på Farvervej.

Viborg: For et år siden sagde byrådet sagde ja til at bevilge knap seks millioner kroner til teknisk udvalgs forslag til forbedring af trafiksikkerheden flere steder i kommunen, og nu kommer der endelig skred i et af de dyreste og længe savnede tiltag - en rundkørsel i krydset Fabrikvej/Gl. Skivevej/Farvervej.

Bevillingen til rundkørslen - og en cykelsti langs Farvervej - er senere blevet endeligt konfirmeret af byrådet, som har afsat i alt 4,8 millioner til de to sammenhængende projekter, som teknisk udvalg sandsynligvis giver grønt lys næste uge.

Det er mange penge, men med etableringen skulle man så til gengæld gerne fjerne en af de såkaldte "sorte pletter" på det kommunale vejnet.

Der har således i perioden 2011-2016 været registreret ikke færre end 11 trafikuheld i krydset, som faktisk blev ombygget i 2011 i et forsøg på at forbedre sikkerheden.

Nu bliver det så i stedet til en rundkørsel, som erfaringsmæssigt øget sikkerheden, når de afløser den slags kryds.

Annonce

Sorte pletter

I Viborg Kommunes trafikplan er der udpeget en del "sorte pletter", hvor der sker uforholdsmæssigt mange ulykker/uheld. Nogle af dem er der vedtaget at gøre noget ved, mens andre stadig afventer politisk vedtagelse. Oversigten kan du se på viborg.dk under trafiklplan.

Cyklister og gående

Den nye rundkørsel vil også i høj grad blive anlagt, så både gående og cyklister sikkert vil kunne færdes på stedet.

Cykel- og gangstier vil nemlig blive anlagt i såkaldt "eget tracé", hvilket på almindeligt dansk betyder, at de adskilles fra bilerne i rundkørslen. Ligeledes vil der blive etableret støttehelleanlæg i alle fire vejgrene, så gående og cyklister ikke nødvendigvis vil skulle krydse vejen ad en omgang.

Også cyklisterne på Farvervej vil få meget sikrere forhold fremover, da der anlægges cykelsti langs Farvervej. Cykelstien anlægges i det grønne rabatareal imellem kørebane og fortov, så der bliver en to meter bred cykelsti på strækningen, ligesom der er planlagt farvelagte områder, hvor cyklister passerer forbi Håndværkervej og Vævervej. Alt sammen i sikkerhedens tegn.

Der lægges op til, at begge projekter udbydes samlet, og at det hele bliver anlagt i årets løb - med endelig færdiggørelse i 2021.

Den nye rundkørsel får en udforming som den på Agerlandsvej. Dog med trafikheller på alle fire vejbaner. Foto: Morten Dueholm
Sådan anlægges den nye rundkørsel. Illustration: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Glade gensyn med Camilla

Leder

Unormale tider - unormale løsninger!

Annonce