Annonce
Viborg

Efter rystende sag fra Aarhus: - Det må ikke ske i Viborg

Plejehjemmet Kongsgården i Viby Foto: Axel Schütt
Formanden for ældre- og aktivitetsudvalget i Viborg Kommune, Lone Langballe (DF), er rystet over sagen fra Aarhus, hvor en 90-årig dement kvinde blev ydmyget og misrøgtet af de mennesker, der skulle give hende omsorg.
Annonce

Viborg: De indtil videre forbudte tv-optagelser fra plejcentret Kongsgården i Aarhus har rystet formanden for ældre- og aktivitetsudvalget under Viborg Byråd, Lone Langballe (DF).

- Det må ikke ske i Viborg, siger hun.

Hun sætter imidlertid også sin lid til, at de forbedringer, primært i ledelsen på omsorgsområdet, som kommunen har sat i værk, har en effekt.

- Det har vi gjort for at sikre gode forhold i hjemmeplejen og på vores plejecentre. Det vil altid være et ledelsesansvar at sørge for, at medarbejderne både taler til og behandler borgere ordentligt og med respekt, siger Lone Langballe, der i øvrigt mener, at Aarhus Kommune, siden sagen kom frem, har handlet som den skulle.


Det vil altid være et ledelsesansvar at sørge for, at medarbejderne både taler til og behandler borgere ordentligt og med respekt.

Lone Langballe


Annonce

Alt skal frem

Sagen fra Aarhus har vakt stor debat. Naturligvis først og fremmest om hvordan sådan noget overhovedet kan ske i 2020, men også at dokumentar-udsendelsen, som TV2 har lavet, indtil videre ikke må vises, fordi der er nedlagt et fogedforbud mod offentliggørelse.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at sådanne sager kommer frem, men først og fremmest mener jeg, at det er vigtigt, at kommunerne lytter til den kritik, som pårørende kommer med. Jeg vil meget håbe, at jeg bliver kontaktet, hvis pårørende ikke mener, at de kan komme i dialog med vores ansatte, siger Lone Langballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce