Annonce
Sport

Det siger de om Viborg FF's nye cheftræner

Jacob Neestrup (t.v.) blev torsdag præenteret som ny cheftræner hos Viborg FF. Foto: Morten Pedersen
På torsdagens pressemøde blev Jacob Neestrup præsenteret som ny cheftræner for Viborg FF. Her kan du læse sportschef Jesper Fredbergs forklaring på ansættelsen, en reaktion fra Mikkel Agger - og så sætter direktør Morten Jensen ord på klubbens visioner for fremtiden.

Viborg: Viborg FF præsenterede torsdag formiddag 31-årige Jacob Neestrup som ny cheftræner i klubben.

Herunder har vi samlet nogle af de umiddelbare reaktioner fra pressemødet, hvor Jacob Neestrup blev præsenteret.

Annonce

Sportschef: Han var det klare førstevalg

Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg kaldte torsdag for en stor dag for klubben.

Med ansættelsen af Jacob Neestrup kan sportschefen nemlig glæde sig over, at VFF er lykkedes med at lande en aftale med den træner, som stod øverst på listen.

- Jacob har været det klare førstevalg. For os har det været vigtigt at være grundig i rekrutteringsprocessen, så vi vidste, hvad vi gik efter. Vi har fået mange uopfordrede ansøgninger, men vi har også selv prikket nogen på skulderen. Men Jacob var den stærkeste kandidat gennem hele processen, sagde sportschef Jesper Fredberg.

Så Jacob Neestrup er en af dem, som I selv har prikket på skulderen?

- Jeg har fulgt ham i lang tid, og jeg har vidst, at der var noget specielt i ham. Han passer ind i det her projekt, hvor vi tør tro på vores unge mennesker, sagde sportschefen.

Jesper Fredberg slog blandt andet på, at Jacob Neestrup rummer masser af fodboldfaglighed. Dermed er han en mand, der kan løfte den enkelte spiller og styrke det miljø, som VFF gerne vil opbygge.

- Jeg synes, at vi har hentet et trænertalent på den absolut øverste hylde. En træner, som allerede har bevist sit værd ved at være assistent i den største klub i Danmark. Så vi sender et stærkt signal om, at vi gør alt for at løfte os, sagde Jesper Fredberg, som godt er med på, at den 31-årige træner er et ret ubeskrevet og uprøvet blad som cheftræner på seniorniveau.

- Det har vi kigget på, men det har ikke været afgørende. Vi synes, at han har været meget afklaret - og han ved, hvor han gerne vil hen. Det er en mand, der har et mål med livet, og vi skal huske, at han ikke skal stå med det her alene. Han skal have et stærkt team, så det ikke bliver et enmandsprojekt, sagde Jesper Fredberg.

Betyder det, at I går efter en mere erfaren assistenttræner?

- Vi skal i hvert fald kigge efter en assistenttræner, som komplimenterer Jacob godt, og det kunne være på alder, men det kunne også være på andre fodboldfaglige ekspertiseområder. Vi skal se bredt på det, så vi får skabt det bedst mulige team, sagde Jesper Fredberg.

Sportschefen tør ikke spå om, hvornår det falder på plads med en ny assistenttræner, men der er ting på tegnebrættet.

Angriber: Et modigt valg

Flere spillere var også mødt op til præsentationen. En af dem var angriberen Mikkel Agger, som synes, at det er en spændende ansættelse.

- Men jeg tror ikke, at der var ret mange i rummet, der havde regnet med, at det var ham, der ville træde ind. Men det er spændende, og det er et modigt valg med en hel ung gut, der alligevel kommer med et spændende cv. Så jeg glæder mig, sagde Mikkel Agger, som ser frem til at møde ind til fællestræning igen på mandag.

Han er ikke bekymret over, at cheftræneren nærmest er jævnaldrende med truppens ældste spillere.

- Vi har efterhånden set mange gange, at unge trænere har gjort det godt rundt omkring. Han har haft et år som assistent hos det bedste hold i Danmark, og det lyder til, at han har haft rigtig meget at sige derovre, så jeg tror, at det bliver nemt at træde ind og have med os at gøre, sagde Mikkel Agger.

- Det har været lidt specielt at gå og vente på. Jeg har selvfølgelig prøvet at nyde ferien så meget som muligt, men det har rumsteret i baghovedet. Jeg har jo ikke vidst, hvad jeg skulle møde ind til, så det er skønt at have det på plads og have et navn på, sagde han.

Direktør: Skal være etableret i Superligaen indenfor tre år

Direktør Morten Jensen glædede sig over, at en meget vigtig post i klubben nu var blevet besat.

På pressemødet slog han også fast, at ambitionen hos VFF er at rykke op allerede i den kommende sæson.

- Livet er draget af ambitioner. Når vi siger, at vi vil gå efter at blive en etableret klub i Superligaen, så har vi også det som et klart mål, at vi skal spille med om det i den kommende sæson. Vi ved godt, at det bliver svært efter at have misset det to år i træk. Men det er netop derfor, at vi skal blive dygtigere og gøre det godt i en turnering, hvor der kun er en oprykker og mange kompetente bejlere til den plads, sagde Morten Jensen, som mener, at VFF skal kunne påtage sig det pres, som der vil være, når man som klub går efter førstepladsen.

- Vi skal arbejde på at lave noget bæredygtigt i forhold til vores vision om at blive en del af Superligaen. Vi går efter det i den kommende sæson, men bliver det først året efter, så må vi forholde os til det. Jeg vil gerne lægge hånden på kogepladsen og sige, at vi inden tre år skal være en etableret del af Superligaen.

Hvor realistisk er det? Der er som nævnt mange konkurrenter og kun 12 pladser i Superligaen fremover.

- Jeg føler ikke, at det er urealistisk. Det er et visionært mål, og det er det, der skal drive os hver eneste dag, sagde han.

Se det fulde pressemøde og interviews her

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce