Annonce
Danmark

Se listen: Det skal du også vide om hedebølge

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brødtekst

1. Tropenætter kan påvirke søvnen

Flere steder i landet kan temperaturen natten til fredag være over 20 grader, hvilket DMI kategoriserer som troppenat. Det kan gå ud over nattesøvnen, hvor flere kan få besvær med at sove eller vågner oftere, fordi ens kropstemperatur har vanskeligere ved at regulere sig, når det er varmt.

2. Intet sommertøj på flere arbejdspladser

Selv om Danmark er ferieramt, går fortsat mange på arbejde, og på omkring en tredjedel af arbejdspladserne er der en regel for, hvordan man må gå klædt, og om man må have shorts eller sommerkjole på. Det viser nye tal fra Analyse Danmark, som Fagbladet 3F har offentliggjort. Over 1000 personer har svaret i undersøgelsen, og 31 procent forklarer, at arbejdsgiverne bestemmer, hvilke tøjgenstande som medarbejderne må have på. Ifølge Arbejdsmiljøloven skal temperatur og påklædning på arbejdspladsen passe til det arbejde, der bliver udført, og der kan under en hedebølge være undtagelser fra de normale regler.

3. Flere oplever dehydrering

Når varmen passerer de 30 grader, går det især ud over væskeindtaget, hvor flere oplever dehydrering med både svimmelhed, kvalme og hukommelsessvigt som følge. Det giver ekstra travlhed på skadestuerne, som må tage imod patienter, særligt ældre, der er blevet dehydreret og må indlægges. Noget af dehydreringen kan forebygges ved at drikke mere vand.

4. Grillen kan bruges i år

I begyndelsen af juli 2018 bliver der udstedt afbrændingsforbud i hele landet. Kombinationen af for lidt regn, høje temperaturer og masser af sol havde gjort naturen knastør, og dermed steg risikoen for brand. I år kan grillkullene findes frem, da ingen af landets 98 kommuner har udstedt forbud ifølge brandfare.dk, som drives af Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og KL.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce