Annonce
Læserbrev

Det skal være trygt at føde for alle

Signe Munk
Annonce

Læserbrev: Af alle steder må vi kunne garanterer trygge omgivelser på fødegangene. De seneste historier fra fødende om presset og travlheden skriger til himlen på handling.

Fødslen skal være en god start på livet for barnet og en god oplevelse for forældrene – den skal ikke bare overstås for at få den fødende videre i systemet.


Vi skal blandt andet sikre bedre fødselsforberedelse samt at alle fødende har ret til to overnatninger på hospitalet.

Signe Munk, medlem af Folketinget for SF.


Det skal være slut med samlebånd og fødefabrikker, hvor pressede jordemødre, sygeplejesker og læger har alt for travlt. Kvinders fødselsoplevelser bør ikke være forbundet med stress og traumer, og det bør ikke ende ud i oplevelser, der sætter permanente ar. Det har været en virkelighed i alt for mange år. Det skal stoppes nu.

Vi bliver nødt til at tilbyde de fødende og de ansatte bedre forhold, for lige nu er det alt for presset. Det er på tide, at regeringen lever op til den aftale, vi gav håndslag på i forståelsespapiret: Kvaliteten og forebyggelsen i sundhedsvæsenet skal styrkes. Vi skal blandt andet sikre bedre fødselsforberedelse samt at alle fødende har ret til to overnatninger på hospitalet.

Derfor er der brug for et løft af fødselsområdet, så flere familier får fødselsoplevelser uden stres eller ar på sjælen. Og arbejdsvilkårene skal forbedres, så flere jordemødre får lyst til at blive i jobbet på de offentlige sygehuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Annonce