Annonce
Viborg FF

Det største tjekkiske talent i sin årgang - Viborg-træner kender ny spiller fra fælles fortid i Brentford

Tjekken Jan Zamburek er ny mand hos Viborg FF og trænede onsdag for første gang sammen med resten af spillertruppen. Foto: Morten Pedersen
Viborg FF's cheftræner Lars Friis har været træner for Jan Zamburek, da de begge var tilknyttet Brentford. Viborg-træneren kalder den nye midtbanemand for den bedste i årgangen i Tjekkiet og er overbevist om, at han kan skubbe til tingene i VFF.

Fodbold: Viborg FF's cheftræner Lars Friis har et særdeles godt kendskab til Jan Zamburek, der onsdag blev præsenteret som ny spiller i klubben og udstyret med en kontrakt frem til sommeren 2025.

De to har haft et års tid sammen i engelske Brentford, hvortil de begge kom i 2018, og han er særdeles tilfreds med, at de to nu er genforenet i Viborg.

- Det er fedt, at vi kan tiltrække en tjekkisk U21-landsholdsspiller. Og hvis han ikke er den bedste, så er han i hvert fald en af de bedste i årgangen i Tjekkiet, siger Lars Friis, der beskriver den 20-årige midtbanespiller som en dynamisk midtbanespiller, der både kan spille 8'er og 10'er eller komme fra en offensiv kant.

Annonce

- Han er dygtig med begge fødder, kan drive bolden fremad med masser af fart og har et godt blik for spillet. Han bruger sjældent mange berøringer eller tid på at vende fremad på banen. Og så er han en fin presspiller med et klogt fodboldhoved, som jeg tror på kan passe godt ind i vores miljø, siger Lars Friis.

Held i uheld

Konceptet for det B-hold i Brentford, som han selv var træner for, var netop, at man ville indfange store talenter fra udlandet og udvikle dem til klubbens førstehold.

Og det var årsagen til, at Jan Zamburek kom på radaren hos den engelske klub.

- Og allerede dengang så man ham netop som den bedste i årgangen, så det var både dygtigt og heldigt, at vi kunne få ham til Brentford dengang, siger træneren.

Vi skal være klar over, at VFF ikke er endestationen for ham. Det skal gerne være en spiller, som vi er dygtige nok til at udvikle videre, så han kan tage et skridt yderligere

Lars Friis, cheftræner, Viborg FF, om nyerhvervelsen Jan Zamburek

Jan Zamburek har ikke spillet for Brentford i Premier League, men han har høstet en del erfaring fra kampe i den næstbedste række, Championship, i de engelske pokalturneringer og på et lejemål hos Shrewsbury.

- Jans uheld har måske været, at Brentford rykkede op i Premier League, hvor der er kommet flere penge til, og hvor spillerne skal være en tand dygtigere, og der er ikke helt så meget tid til at gøre de næste klar. Men det er vores held, da vi så kan få ham hertil, siger Lars Friis.

20-årige Jan Zamburek er hentet i engelske Brentford. Foto: Morten Pedersen

- For vi skal være klar over, at VFF ikke er endestationen for ham. Det skal gerne være en spiller, som vi er dygtige nok til at udvikle videre, så han kan tage et skridt yderligere, siger træneren, der mener, at VFF har en god historik for at gøre det eksempelvis med en spiller som Justin Lonwijk, som var et ret ubeskrevet blad, da VFF hentede ham i Holland.

- Den slags spillere skal have tro og tillid. Vi har været gode til at skabe et miljø, hvor de er modige og tør gå ud og lave fejl. For de har typisk rigtig meget at komme med, hvis de tør gå på banen med en overbevisning om, at de kan ændre noget, siger træneren.

Annonce

Skal skubbe til det eksisterende

Jan Zamburek glider ind i noget af konkurrencesituation hos VFF. Jakob Bonde, Justin Lonwijk, Clint Leemans, Sofus Berger, Mads Aaquist og flere andre byder i forvejen ind på de forreste centrale midtbanepladser, og en spiller, der kommer direkte fra en klub i Premier League, kommer ikke til VFF med en ambition om at se på, når holdet spiller kampe i Superligaen.

- Han er netop ikke en spiller, som skal bruge tre måneder på at komme i form. Så han skal ind og bevise sig fra dag ét. Ingen bliver lovet noget her i Viborg, hvor der er kamp om det. Og vi har også i Superligaen set, at vi har dygtige spillere, som i perioder står bag dem, der spiller. Og det er måden, som vi skal kunne ændre kampene på - vi skal have mange dygtige spillere, som kan skubbe til hinanden. Og Jan er kommet ind for at skubbe til det eksisterende, siger Lars Friis.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og liveblog: Viborg HK vandt med hiv og sving over ungarsk hold

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Viborg FF vandt to timer lang testkamp i Farum - se videoanalyse og liveblog her

Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Rundt om Viborg

Efter uønsket farvel til kommunalpolitik: Nu er jeg bare Elo...

Sport For abonnenter

Karakterer: Sløj indsats mod ungarer afspejler sig i bedømmelsen af Viborg-spillerne, hvor kun få udmærkede sig

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Viborg FF For abonnenter

Meget godt og en lille smule skidt - her er tre ting vi lærte af testkampen mod FCN

Viborg FF For abonnenter

Fundamentet er stadig i orden - Viborg FF tog rigtig mange gode ting med fra testsejr i Farum

Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Navne For abonnenter

Tidligere bryggeri-direktør fra Viborg gik på bryggerskole i München og overtog øl-posten i Viborg fra farmand

Viborg For abonnenter

Unge med gåpåmod: Det er altafgørende at kunne blive i Viborg

Viborg

Slipper de for SU? Løn på vej til sundhedselever

Annonce