Annonce
Sport

Det talentfulde dansepars "usynlige" hjælper

Danserne Nikita Löw Kristensen og Tudor Andrei (t.h.) er meget glade for samarbejdet med mentalcoach Peter Holst Christensen (t.v.). Fotocollage.

Danserne Nikita Löw Kristensen og Tudor Andrei toner i øjeblikket frem på tv-skærmen, men de mener, at en vigtig person i deres liv mangler at få det skulderklap, som han fortjener.

Viborg: Nikita Löw Kristensen og Tudor Andrei kan i øjeblikket opleves på tv-skærmen i DR's dokumentarserie, Talentet. Her får seerne et indblik i de unge danseres hverdag.

Et vigtig ting er imidlertid blevet klippet fra og indgår derfor ikke i serien. Det er Nikita og Tudors samarbejde med mentalcoach Peter Holst Christensen.

Han har været en del af danseparrets liv i et års tid, og de har hurtigt knyttet et stærkt bånd.

- Peter hjælper os med at få de negative tanker væk og fokusere på vores udvikling som dansere. Han er meget rummelig, støttende og engageret. Han har overværet vores træninger og været med til turneringer for at få en forståelse for dansen. Jeg kan mærke, at han interesserer sig for os, og vi kan stole på ham, siger Tudor Andrei.

Nikita Löw Kristensen og Tudor Andrei er et af de store håb i den danske danseverden - både inden for latin og standard. De rejser til mange turneringer i udlandet, og de har fundet ud af, at det mentale betyder meget for, hvordan de præsterer på dansegulvet.

- Vi har sessioner med Peter både som par og individuelt, og det er helt sikkert noget, som vi vil fortsætte med fremover. Vi har gjort det i et år, men vi skulle være begyndt længe før, siger Nikita Löw Kristensen.

Flere veje til målet

De to dansere kalder Peter Holst Christensen for "deres usynlige hjælper", fordi han blev klippet fra i tv-programmet på DR. Men han er absolut ikke usynlig i hverdagen.

- Sportsdans er pardans, og det kan være svært at få til at fungere, fordi vi er to, som skal blive enige. Via Peter har vi lært at være mere åben for, at der findes flere veje til vores mål. Vi er blevet mindre stædige, og så er vi blevet bedre til at rumme vores tanker og ikke lade dårligere resultater fylde, siger Tudor Andrei.

Som coach arbejder Peter Holst Christensen med udøvere inden for forskellige sportsgrene. Fællesnævneren er, at det handler om at gøre den enkelte stærkere mentalt, og det skal ske på udøverens præmisser.

- Der er i princippet en blank side, når Tudor, Nikita eller dem begge kommer til mig. Så siger de, hvad de gerne vil snakke om, og så tager vi den derfra. Det er deres frirum og mulighed for at åbne op for det, som de brænder inde med, siger Peter Holst Christensen.

- Jeg er selv meget visuel, så derfor er det meget vigtigt for mig, at jeg også observerer dem i det miljø, som de er i til daglig. Jeg vil se, hvordan de agerer til træning og til turneringer, siger Peter Holst Christensen.

Nikita Löw Kristensen og Tudor Andrei har dannet par i lidt mere end fire år og har som ungdomsdansere vundet et tocifret antal danske mesterskaber sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce