x
Annonce
Viborg

Det trækker op til afgørelse: Hvor skal Viborgs nye svømmehal placeres?

Byrådets partier er ikke enige om, hvor der skal bygges en ny svømmehal.
Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti mener, at Houlkær skal være hjemsted for en ny svømmehal, mens Venstre synes, at Idrætshøjskolen Viborg vil være det bedste sted.

Viborg: Borgmester Ulrik Wilbek (V) ser for sig, at en ny foreningsbaseret svømmehal sammenbygget med den eksisterende ved Idrætshøjskolen Viborg vil skabe et - som han udtrykker det - "svømmemekka" i Viborg.

- Så Venstre synes stadig, at hallen skal bygges ved idrætshøjskolen. Der er dels besparelser, fordi der allerede er to eksisterende bassiner, dels vil der være gode synergier forbundet dermed. Når dertil kommer, at Viborg Svømmeklub peger på højskolen, så er det i vores øjne den rigtige placering, siger Ulrik Wilbek.

Sagen står til at blive afgjort på en møde i kultur- og fritidsudvalget i næste uge. Den er flere gange blevet sparket til hjørne. Blandt andet har politikerne bedt om at få listet fordele og ulemper op i forhold til en placering i Houlkær eller på Vinkelvej. Der har også været økonomiske aspekter, som skulle afklares.

Alt dette er nu på bordet.

- Vi synes, som vi har gjort det længe, at den nye svømmehal skal bygges i Houlkær. Det vil løfte bydelen, siger den socialdemokratiske formand for kultur- og fritidsudvalget Mads Panny.

Altså er der ikke enighed mellem byrådets to store partier - Venstre og Socialdemokratiet.

Mads Panny underbygger sig argumentation:

- Vi skal udvikle stærke foreningscentre i de store byområder, der kan styrke de enkelte bydele og give et lokalt samlingssted. Det bygger vi i Vestbyen med VFF, det er undervejs i sydbyen med Liseborg, og nu får Overlund ny skole, hal og mødested. På samme måde kan vi altså med svømmehallen skabe et stærkt og selvbærende center i Houlkær, der vil give mere aktivitet og være et samlingspunkt i bydelen.

Mads Panny peger desuden på, at det er kommunens opgave at støtte det frivillige foreningsliv og ikke "eksterne aktører", som han udtrykker det. Altså skal kommunen ikke støtte Idrætshøjskolen Viborg, mener han.

Annonce

Konservative har bolden

Med splittelsen mellem V og S står Det Konservative Folkeparti med de afgørende mandater.

Og de skal bruges til fordel for Houlkær, siger Torsten Nielsen, gruppeformand for konservative i byrådet.

- Med forbehold for, at jeg endnu ikke har læst alt det nye materiale, så er vores holdning umiddelbart uændret. Vi synes, at den rigtige placering er i Houlkær. Det skyldes ikke mindst, at der er mere infrastruktur i området, siger Torsten Nielsen.

Afgørende for konservative er det også, at økonomien i et projekt i Houlkær tilsyneladende er faldet på plads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce