Annonce
Sport

Det var en flot sejr, men...

Viborg HK brændte ifølge Jakob Vestergaard for mange store chancer i mandagens kamp mod Nykøbing. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg HK havde i dele af mandagens kamp mod Nykøbing Falster store problemer med at score mål, og det er i øjeblikket et fokuspunkt i den hæderkronede håndboldklub.
Annonce

Nykøbing Falster: Viborg HK fightede sig til en vigtig udesejr i mandagens kamp mod Nykøbing Falster. Kampen blev reelt set afgjort indenfor de sidste 10 minutter, men faktisk havde de grønblusede mulighederne for at lukke kampen længe inden. NFH var løbet trætte og lavede et hav af tekniske fejl, men VHK formåede ikke at sætte de sidste søm i kisten før til sidst.

I dagene op til kampen havde et af fokuspunkterne hos cheftræner Jakob Vestergaard været, at de offensive bagspillere skulle placere sig bedre i forhold til hinanden. Og det var ikke blevet løst fra kampens start.

- Nej, det løser vi ikke i første halvleg. Der spiller vi for ivrigt, og for mange af bagspillerne tager for meget plads fra hinanden. Og så brænder vi alt for meget. Alene i første halvleg brænder vi syv 100 procent chancer, siger Jakob Vestergaard, som brugte pausen på at justere de offensive brikker således, at tingene flød bedre i anden halvleg.

- Vi har en god pause, hvor vi sidder i omklædningsrummet og får rettet rigtig mange ting til. Både defensivt og offensivt. Resultatet af det er, at vi vinder anden halvleg med syv. Og dermed også kampen.

Kristina Jørgensen, Laura Damgaard og Pauline Bøgelund startede i bagkæden i mandagens opgør, men fik det ikke til at rulle. Fra anden halvlegs start bragte Jakob Vestergaard Line Haugsted og Moa Högdahl i spil, men med begrænset succes. Og det manglende offensive aftryk har sin forklaring.

- Jeg synes egentlig, at de gør det fint, men vi er meget bevidste om, at de er på vej tilbage efter skader. Så det er meget det her drypdosering, hvor de fungerer som indskiftningsspillere, hvilket de løser udmærket i dag.

- Jeg har højere forventninger end det, de viser her. Men når man har været ude længe, så peaker man ikke med det samme, siger Jakob Vestergaard.

Line Haugsted lavede to mål på syv forsøg, mens Moa Högdahl ikke scorede på nogen af sine tre afslutninger. VHKs topscorer blev unge Kristina Jørgensen, som tegnede sig for fem scoringer på ni forsøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg HK For abonnenter

2020 har været det værste år nogensinde - men forlængelse giver skadet stregspiller grønt fremtidshåb

Annonce