Annonce
Navne

Det var en positiv oplevelse at vende hjem til Viborg

Henning Holm Johansen.
Henning Holm Johansen tog sin ungdomsuddannelse i Viborg. I 1969 kom han ind til livgarden. Der skulle gå knap 30 år, før han i 1997 vendte tilbage som beredskabs- og brandchef i Viborg. På mandag fylder han 70 år.

70: Henning Holm Johansen blev uddannet teknisk assistent på Teknisk Skole i Viborg og var hos Niels Kalhave i praktikperioden.

I 1969 aftjente han sin værnepligt ved Livgarden og blev i 1974 uddannet som bygningskonstruktør fra Horsens Teknikum.

Der fulgte nogle år hos private entreprenører som byggepladskonduktør. Først hos firmaet Prebox A/S og dernæst hos Søren Bjørn A/S i Silkeborg.

Her arbejdede Henning Holm Johansen som byggepladsleder både rundt i Danmark og på Færøerne.

I 1977 fik han sin første chefstilling i det offentlige, da han blev brandinspektør og civilforsvarsleder i Nordborg Kommune på Als. I 1997 fik han jobbet som beredskabs- og brandchef i Viborg Kommune efter Erik Kløve.

Sammen med sin hustru Birgitte har Henning Holm Johansen hjemmeadresse på Tjalfesvej i Viborg. På mandag den 2. september fylder han 70 år.

Flere poster

Der har også været en række udadvendte poster at bestride.

- Jeg blev i 1989 valgt ind i bestyrelsen for Dansk Brandinspektørforening. Her havde jeg den fornøjelse at få lov til at virke i 16 år, heraf en årrække som sekretær og næstformand og de sidste fire år som formand.

- Jeg havde i foreningen et ansvarsområde, der dækkede Norden og Europa. Jeg var med til at grundlægge FEU, som er Føderationen af Europæiske Brandchefer og herunder også at udvikle det nordiske samarbejde, fortæller fødselaren i villaen på Tjalfesvej med en nostalgisk tilfredshed, og han fortsætter:

- I denne periode flyttede vi tilbage til Viborg. Her var jeg chef for opgaven med at sammenlægge beredskaberne i de seks kommuner, der blev til Viborg Storkommune. Samtidig repræsenterede jeg de midtjyske beredskaber i Midt- og Vestjylland Politis krisestyringsstab. Vi blev taget rigtig godt imod i Viborg, både af byrådspolitikere, i Beredskabskommissionen og hos kolleger i embedsmandskorpset. Der var en god og positiv atmosfære, også når korpset deltog i forskellige konkurrencer inden for faget, skete det med et stort og prisværdigt engagement.

Blodpølseklubben

Henning Holm Johansen er født i Vejen og voksede op i Kjellerup med realeksamen i 1952.

I ungdomsårene spillede han fodbold i Kjellerup IF og sluttede på holdet i jyllandsserien. Da han i anden omgang kom til Viborg, fik han overført sit medlemskab af Rotary fra Nordborg til Viborg, hvilket gav en god indgang til at indgå i et bredt lokalt netværk.

Han er med i bestyrelsen for Hærvejsmarchen og er ansvarlig for at lægge ruterne på de seks forskellige distancer, der får de mange tusinde vandrere rundt i den smukke natur.

Han er også med i bestyrelsen for en privat erhvervsvirksomhed i Viborg. Han er optaget som medlem af bord 13 på Ly, der løser Viborgs og verdens opgaver hver lørdag formiddag.

Endelig er der Blodpølseklubben, der har fire herrer som medlemmer, som alle har det tilfælles, at de er de eneste i deres respektive familier, der elsker blodpølse.

Blodpølseklubben mødes til privat hygge, hvor der spises blodpølse til den store guldmedalje.

Plantet 12.000 træer

Birgitte og Henning Holm Johansen har to børn, Thomas har et MAN-værksted i Holstebro, og Christina arbejder hos DSV. Der er tre børnebørn i familien.

Sommerhuset ligger i Vejlby Klit, hvor naturen og Vesterhavet nydes. Rejserne er ofte gået til USA og Canada, hvor der bor en del af familien, og alle mødes med nogle års mellemrum.

Især oplevelserne i Rocky Mountains og de store vidder i Canada har givet enestående og betagende oplevelser på nethinden, som man bliver i godt humør af at have oplevet.

En god hobby er også de 60 tønder land skov ved Gråmose, som Birgitte og Henning selv vedligeholder, og hvorfra der sælges tømmer, som er fra omkring 70 år gamle grantræer.

Det er en ufrugtbar jord, hvor en maskine bryder et hul i laget af al i undergrunden og lægger noget muld ned i hullet, der så er klar til plantning.

Birgitte og Henning plantede sidste år selv 12.000 træer, der nu slår rod og hen mod næste århundredskifte igen giver ved til den tids byggeri.

- Vi har haft utrolig mange aktiviteter og oplevelser i livet. Vi var glade for at bo på Als. Men da muligheden kom for at slutte tilværelsen tilbage i Viborg, var det lidt af en drøm, der gik i opfyldelse. Vi nyder udsigten, byen og alt det grønne rundt omkring os, slutter 70-års fødselaren.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Håndbold-samarbejde øst for søerne

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce