Annonce
Debat

Det varme vand galt i halsen

debat

Annonce

Geotermi: Kunne til min store forundring læse i fredagens avis, at Michael Petersen, formand for Overlund Fjernvarme, mener, at der bør bruges yderligere 25 mio. kr. på boringen i Kvols.

Havde han nu holdt sig til rent faglige argumenter omkring udvindingsteknologier og forventet udbytte, kunne jeg acceptere, at han har en anden holdning til projektet end mig. Men når hans argumentation bl.a. går på, at siden det hverken er kommune eller energiselskab, der står til at miste pengene, men bare fjernevarmekunderne og staten, og 25 mio. derfor ikke gør det store fra eller til, så er jeg lige ved at få det varme vand galt i halsen.

En sådan holdning til andres penge får det simpelthen til at løbe mig koldt ned ad ryggen. Pengene skal jo komme et sted fra, så hvad enten det økonomiske tab ligger hos energiselskabet, kommunen eller staten, så skal pengene findes enten i form af højere fjernevarmepriser, over skattebillet eller via besparelser på nogle af de andre offentlige ydelser som staten og kommunen leverer.

Så skal vi ikke bare blive enige og at lade hullet i Kvols forblive lukket og lade de 25 mio. kr. forblive i hænderne på dig og mig, hvor de i sidste ende gør mere gavn end i et hul 2500 meter nede i jorden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Henriks hjem skal (måske) jævnes med jorden: Jeg synes, at samfundet spilder en masse ressourcer på at rive noget ned, som fungerer

Viborg

Projekt til en halv milliard: Fire etageejendomme skal rives ned i viborgensisk ghetto

Viborg

Thorning tilbage på TAW?

Annonce