Annonce
Leder

Dette skrevet i håbet om, at jeg ikke får ret!

Annonce

Det er slut med Morten Thorning, leder af The Animation Workshop i 31 år. Først blev han suspenderet, så taget til nåde, og så har han så alligevel fået kniven.

Glem alt om gensidig forståelse og alle de fine ord. Thorning er, for nu at bruge et groft udtryk, blevet likvideret. Man spørger sig selv, hvorfor der ikke er nogen, som har stoppet det, som jo er gået upåtalt igennem systemet.

Det kan man på baggrund af revisionsrapporten ikke bebrejde direktionen, så han har selv forsynet dem med både kugle og pistol.

Det var så slut på en epoke, måske er Thorning i virkeligheden den sidste leder i VIA, der ikke først og fremmest er bureaukrat. Der var en tid, hvor man rekrutterede personligheder, der for eksempel deltog aktivt i vores demokrati med den viden, de besad. Jeg kender ikke en eneste VIA-leder, heller ikke dem i Viborg - bortset fra Morten Thorning.

Vi kan vel godt blive enige om, at The Animation Workshop er en ubetinget succes. Født af Viborg Kommune, der med velvilje og gode penge støttede Morten Thorning og skabte en international succes. Jeg kender ikke andre VIA-institutioner, som har samme profil, og det kan i virkeligheden være det, som i værste fald bliver begyndelsen på enden for The Animation Workshop.

Ugleset af de andre uddannelser, der ikke har haft samme muligheder. Nu måske også med støtte af direktionen.

Der, hvor jeg bliver rigtig bange på The Animation Workshops vegne, er udtalelsen fra uddannelsesdekan René Foli om en "fremtidssikret organisering". Jeg beder til, at det, The Animation Workshop kommer til at opleve, ikke er følgende:

Økonomisøjlen centraliserer, hvad der skulle være af lokalt mandskab og beslutningskraft.

HR-søjlen sætter sig på al rekruttering og uddannelse/styring af personale.

It-søjlen fjerner lokale it-folk, og nu skal al indkøb/styring ske fra Aarhus.

Forsknings-søjlen får hånd i hanke med al faglig udvikling i The Animation Workshop.

The Animation Workshop vil blive underlagt et møde- og ansøgnings-helvede, som suger energien ud af organisationen.

Så er alt under kontrol. Personalet kommer ikke til at referere til den samme leder. Chefen for de enkelte afdelinger bliver én, de sjældent ser. Der kommer ikke en ny Morten Thorning. Der kommer en bureaukrat. Egentlig er det imponerende, at det gik så længe.

Der påhviler nu jer, der sidder i VIA's ledelse, gennem jeres handlinger at bevise, at jeg ikke får ret. At I anerkender, at The Animation Workshop ikke kan presses ned i samme skabelon som den, der uddanner sygeplejersker, ingeniører eller pædagoger. At der selv i Danmark, hvor New Public Management har fået lov at destruere organisationer, findes en fornuft og anerkendelse af forskellighed.

Jeg kan garantere, at jeg personligt vil holde jer ansvarlig for det, hvis I dræber sjælen i den institution, som vi i Viborg har et særligt hjerte for.

Fredag, den 19. maj 2017 Lars Norup Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce