Annonce
Sport

DHF stadfæster skrivebordsnedrykninger: Odder Håndbold har allerede anket afgørelsen

Claus Bech/Ritzau Scanpix
DHF's højeste organ har mandag aften stadfæstet afgørelse, der fordeler mesterskab, nedrykning og oprykning.
Annonce

Dansk Håndbold Forbunds (DHF) repræsentantskab har mandag stadfæstet skrivebordsafgørelse om slutstillinger og nedrykninger.

Det oplyser DHF efter et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kolding.

Mødet blev afholdt, efter sæsonen er endt i lidt af et kaos, efter at DHF i april afblæste sæsonen før tid som følge af coronakrisen.

Nordsjælland Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold føler sig uretfærdigt behandlet, da skrivebordsbeslutningen betyder, at de tre klubber står til at rykke en række ned.

Da sæsonen blev afsluttet lå de tre klubber til nedrykning, men de havde alle en chance for at sikre sig redning.

Trods mandagens afgørelse er det sidste punktum formentlig ikke sat, da Nordsjælland, Aalborg og Odder allerede før mødet i Kolding havde appelleret sagen til appelinstansen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Appelinstansen hos DIF har endnu ikke behandlet sagen, og derfor er det fortsat uvist, hvor det hele ender.

Da sæsonen blev afblæst før tid, lå Nordsjælland til nedrykning i herreligaen med fire point op til redning med to grundspilskampe tilbage.

Bedre så det ud for EH Aalborg hold i landets bedste række på damesiden, hvor nordjyderne havde tre kampe til at kæmpe sig til en ny sæson. Holdet havde samme pointantal som Skanderborg.

Odder fra herrernes 1. division havde også en fin mulighed for at forblive i rækken.

Det var i første omgang Udvalget for Professionel Håndbold under DHF, der besluttede at fastfryse stillingen og kåre mestre, nedrykkere og oprykkere.

Nordsjælland, EH Aalborg og Odder ankede efterfølgende sagen til Håndboldens Appelinstans, der vurderede, at Udvalget for Professionel Håndbold ikke havde haft hjemmel til at træffe beslutningen.

DHF svarede igen ved at indkalde sit højeste organ, repræsentantskabet, til et ekstraordinært møde mandag aften til en afstemning omkring afslutningen på sæsonen.

/ritzau/

Læs nyheden på DHF''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Kay-Henning Weddum Pedersen

Viborg

Lommetyv på spil ved ishuset: Politiet opfordrer til ekstra opmærksomhed i sommerlandet

Annonce