Annonce
Navne

Diamantbrylluppet fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Edith og Johannes Laursen er efter 59 år i Tange flyttet til Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
Edith og Johannes Laursen kan onsdag 18. maj fejre diamantbryllup.

Mærkedag: Når Edith og Johannes Laursen onsdag 18. maj har diamantbryllup, så fejres det naturligvis i Tange Missionshus, for det er et af mange huse, som Johannes Laursen og hans bror Svend byggede i de 39 år, hvor de sammen drev murerfirmaet Brdr. Laursen.

Foruden missionshuset byggede de blandt andet en fløj på Nørgaards Højskole, en tilbygning på Hedemølle Efterskole, en bygning ved Samson, mange stalde i området, friskolen i Tange og meget andet. Men missionshuset, som han og broren byggede i 1973, er det, som Johannes Laursen er mest stolt af.

- Missionshuset blev et godt samlingssted, og det er jo et hus, som rigtig mange mennesker har haft glæde af og stadig glæder sig over, siger han.

Annonce

Missionshuset blev et godt samlingssted, og det er jo et hus, som rigtig mange mennesker har haft glæde af og stadig glæder sig over.

Johannes Laursen, fhv. murermester.

Tredje generation

I 2007 solgte de firmaet til Johannes' søn Henning og Svends søn Jan. Fætrene er dermed tredje generation i firmaet, som i 1925 blev startet af Johannes Laursens far, Chresten Laursen, og hvor Johannes kom i lære som 16-årig og blev selvstændig ni år senere.

En af de første opgaver var at bygge Rødkærsbro Skole og at kalke Vindum Kirke, og siden har han kalket mange kirker.

Edith er 81 år, og Johannes er 88 år, og selv om de for godt et år siden flyttede til Mølleengen i Bjerringbro, så har Tange stadig en stor plads i deres liv. De kommer stadig i Tange Missionshus, hvor de gennem årene også har nydt samværet med elever fra Hedemølle Efterskole.

Netop efterskolen har Edith Laursen et særligt forhold til, idet hun i 38 år arbejdede som køkkenassistent, og hun stoppede først helt for fire år siden. De sidste par år arbejdede hun mest i opvasken, men også hendes årlige småkagebagning til jul blev højt værdsat af elever og ansatte.

Annonce

Ferieture

Diamantbrudeparret har fire børn, to sønner og to døtre. En datter bor i Lind ved Herning, resten bor i Bjerringbro-området, og alle fire har været flinke til på skift at tage deres forældre med på ferie til blandt andet Bornholm, Norge, Sverige og Østrig.

- Jo, vi har set det, som vi skal se, og vi har haft et godt liv, konstaterer Johannes Laursen.

Foruden de nævnte byggerier byggede Johannes Laursen også en del villaer inklusive det hus på Bjerringbrovej 3 i Tange, som parret flyttede ind i, da de blev gift i 1962. Her boede de  indtil februar sidste år, hvor de blev enige om, at de skulle have både en mindre bolig og en mindre have.

Nu bor de så på Mølleengen, hvor de nyder at have kort afstand til byens butikker, men parret savner det tætte naboskab, som de havde i Tange.

Da der ikke er så meget plads i huset på Mølleengen, fejrer de diamantbrylluppet i missionshuset, hvor der er plads til både familie og venner, inklusive 12 børnebørn og tre - snart fire - oldebørn.

Det var også her, morgenkaffen blev drukket til parrets guldbryllup for 10 år siden.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Navne For abonnenter

Egon hygger sig som 90-årig i sit eget hjørne i sønnens virksomhed

Navne

Naboernes mindeord: Jens' baggrund fornægtede sig ikke - han vil blive husket for sin store hjælpsomhed

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Annonce