Mærkedag: Når Edith og Johannes Laursen onsdag 18. maj har diamantbryllup, så fejres det naturligvis i Tange Missionshus, for det er et af mange huse, som Johannes Laursen og hans bror Svend byggede i de 39 år, hvor de sammen drev murerfirmaet Brdr. Laursen.
Foruden missionshuset byggede de blandt andet en fløj på Nørgaards Højskole, en tilbygning på Hedemølle Efterskole, en bygning ved Samson, mange stalde i området, friskolen i Tange og meget andet. Men missionshuset, som han og broren byggede i 1973, er det, som Johannes Laursen er mest stolt af.
- Missionshuset blev et godt samlingssted, og det er jo et hus, som rigtig mange mennesker har haft glæde af og stadig glæder sig over, siger han.
Johannes Laursen, fhv. murermester.Missionshuset blev et godt samlingssted, og det er jo et hus, som rigtig mange mennesker har haft glæde af og stadig glæder sig over.
Tredje generation
I 2007 solgte de firmaet til Johannes' søn Henning og Svends søn Jan. Fætrene er dermed tredje generation i firmaet, som i 1925 blev startet af Johannes Laursens far, Chresten Laursen, og hvor Johannes kom i lære som 16-årig og blev selvstændig ni år senere.
En af de første opgaver var at bygge Rødkærsbro Skole og at kalke Vindum Kirke, og siden har han kalket mange kirker.
Edith er 81 år, og Johannes er 88 år, og selv om de for godt et år siden flyttede til Mølleengen i Bjerringbro, så har Tange stadig en stor plads i deres liv. De kommer stadig i Tange Missionshus, hvor de gennem årene også har nydt samværet med elever fra Hedemølle Efterskole.
Netop efterskolen har Edith Laursen et særligt forhold til, idet hun i 38 år arbejdede som køkkenassistent, og hun stoppede først helt for fire år siden. De sidste par år arbejdede hun mest i opvasken, men også hendes årlige småkagebagning til jul blev højt værdsat af elever og ansatte.
Ferieture
Diamantbrudeparret har fire børn, to sønner og to døtre. En datter bor i Lind ved Herning, resten bor i Bjerringbro-området, og alle fire har været flinke til på skift at tage deres forældre med på ferie til blandt andet Bornholm, Norge, Sverige og Østrig.
- Jo, vi har set det, som vi skal se, og vi har haft et godt liv, konstaterer Johannes Laursen.
Foruden de nævnte byggerier byggede Johannes Laursen også en del villaer inklusive det hus på Bjerringbrovej 3 i Tange, som parret flyttede ind i, da de blev gift i 1962. Her boede de indtil februar sidste år, hvor de blev enige om, at de skulle have både en mindre bolig og en mindre have.
Nu bor de så på Mølleengen, hvor de nyder at have kort afstand til byens butikker, men parret savner det tætte naboskab, som de havde i Tange.
Da der ikke er så meget plads i huset på Mølleengen, fejrer de diamantbrylluppet i missionshuset, hvor der er plads til både familie og venner, inklusive 12 børnebørn og tre - snart fire - oldebørn.
Det var også her, morgenkaffen blev drukket til parrets guldbryllup for 10 år siden.