Annonce
Viborg

Direktør om kommunens nye sundhedschef: - Hun er åbenlyst den rette til jobbet

Mette Andreassen (t.v.) har været med til at ansætte Kristine Stange (t.h.) som ny sundhedsdirektør i Viborg Kommune. Fotocollage.
Direktør hos Viborg Kommune Mette Andreassen får Kristine Stange under sig som ny sundhedschef. De to er vant til at arbejde sammen på sundhedsområdet, og Kristine har været et åbenlyst valg til jobbet, mener direktøren.

Viborg: Der var 19 ansøgere til det ledige job som sundhedschef i Viborg Kommune.

Seks af dem blev kaldt til samtale i første runde, hvorefter feltet blev indsnævret yderligere.

I anden runde skulle der blandt andet laves en personlighedsprofil på kandidaterne, og derefter var direktør for området Social, Sundhed og Omsorg, Mette Andreassen, ikke i tvivl om, at 41-årige Kristine Stange fra Viborg skulle have jobbet.

Annonce

- Det var et stærkt ansøgerfelt med flere skarpe kandidater, men det var alligevel åbenlyst, at Kristine var den helt rette kandidat, siger Mette Andreassen.

Kristine Stange kommer fra en stilling som kommunikations- og sekretariatschef i afdelingen "Ledelsessekretariatet og Kommunikation"  i Hospitalsenhed Midt, som også omfatter Regionshospitalet Viborg.

- Kristines kendskab til alle hospitalets afdelinger og funktioner er ret stort, og hun har for eksempel været med til at udforme den fælles animationsstrategi, som Hospitalsenhed Midt og Viborg Kommune står bag.

- Den strategi handler om, at vi i højere grad skal være opmærksom på en bedre formidling af information til borgerne. Forskning viser, at op mod halvdelen af borgerne kan have svært ved at forstå vores skriftlige information, og der kan vi med fordel bruge animation, siger Mette Andreassen.

Det nære sundhedsvæsen

Mette Andreassen fremhæver også Kristine Stanges ledelseserfaring. Hun har i Hospitalsenhed Midt været chef for 15 medarbejdere og er i øjeblikket i gang med en masteruddannelse i offentlig ledelse.

Men stort kendskab til sundhedsvæsenet og markant ledelseserfaring er kun nogle af Kristine Stanges styrker, mener Mette Andreassen.

- Jeg kender Kristine som en meget dygtig og vidende chef. Hun er en dygtig kommunikator,  har en rigtig god personlighed og søger meget gerne dialogen - og så har hun nogle interessante tanker og idéer i forhold til udviklingen af det nære sundhedsvæsen, siger Mette Andreassen, som fortæller, at Viborg Kommune har et stort fokus på samarbejdet med regionen og andre aktører på sundhedsområdet.

- Jeg synes, at vi har et fantastisk godt grundlag for at fortsætte udviklingen af det samarbejde, og det handler blandt andet om de sundhedsklynger, som er på vej og skal organiseres omkring akuthospitalerne. Det kommer også til at fylde i Kristines stilling, siger Mette Andreassen.

Som sundhedschef får Kristine Stange ansvaret for fem forskellige områder, og det handler kort fortalt alt sammen om at fremme og forebygge sundheden i kommunen.

I Hospitalsenhed Midt vil administrationschef Tine Joensen hurtigst muligt iværksætte en rekrutteringsproces for at besætte Kristine Stanges nuværende job, som hun fratræder ved årsskiftet.

Fra 1. januar og indtil stillingen er besat, varetager Tine Joensen selv det ledelsesmæssige ansvar for Ledelsessekretariatet og Kommunikation.

Det har sundhedschefen ansvaret for

Sundhedschefen i Viborg Kommune har ansvaret for følgende områder:

* Sundhedscenter Viborg i Toldboden samt Viborg Kommunes fem sundhedssatellitter, der befinder sig i Møldrup, Ørum, Stoholm, Karup og Bjerringbro. Her arbejdes med forskellige sundhedstilbud til borgerne.

* Rehabiliteringscenter Viborg og akutteam. Handler typisk om at undgå indlæggelser eller hjælpe borgere, som er blevet udskrevet fra hospitalet, men stadig har behov for hjælp.

* Genoptræning.

* Madservice Viborg. Levering af mad til plejecentre og hjemmeboende. 

* Aktivitet og udvikling. Drejer sig især om aktivitetstilbud på ældreområdet og aflastning af pårørende. 

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Annonce