Annonce
Viborg

Diskotekskonge: - Jeg bliver ikke sur på Mette Frederiksen

Kim Bach driver restauranten Nytorv 11, og om fire uger åbner han diskoteket Sinatra Bar i Vesterbrogade. Måske. For hvis regeringen udsætter den såkaldte fase fire i genåbningen af Danmark, vil Kim Bach ikke protestere.  Foto: Johnny Pedersen
Kim Bach har været frontangriber i Viborgs natteliv i tre årtier. Han tør ikke tale for at genåbne nattelivet, hvis sundhedseksperter anbefaler det modsatte.
Annonce

Viborg: - Det har været en rigtig dyr omgang, og for at sige det som det er, så synes jeg, at vi nu skal være helt sikre på, at vi får noget for de mange, mange milliarder, som vi indtil videre har brugt på og investeret i at bremse udbredelsen af covid-19.

Det siger Kim Bach, der i tre årtier har være Viborgs ukronede diskotekskonge og faktisk i disse uger arbejder på at åbne et nyt i Vesterbrogade.

- Uha! Det er svært. Jeg føler ikke, at jeg er blevet gammel og sur, men jeg er nok blevet mere realist, og efter så mange år i restaurationsbranchen ved jeg, hvad der foregår i nattelivet. Det vil være en katastrofe, hvis smitten for alvor bryder ud igen, siger Kim Bach.

Direktøren for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak,  sagde tirsdag, at han sundhedsfagligt ikke kan anbefale den planlagte genåbning af diskoteker og spillersteder, fordi smitten med corona-virus tydeligvis spreder sig igen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke sagde til DR, "... at vi kommer ikke til at lægge noget frem (for partierne i Folketinget, red.), som er sundhedsfagligt uforsvarligt..."

Det kan altså betyde, at den såkaldte åbning af fase fire - herunder altså blandt andet diskoteker - må vente.

- Jeg synes faktisk, at det lyder fornuftigt. Jeg vil hellere vente med at åbne vores nye diskotek (Sinatra Bar, red.) en måned eller halvanden, hvis det betyder, at risikoen for, at hele samfundet lukker helt ned igen, bliver mindre, siger Kim Bach.

Annonce

Stille start

Sinatra Bar er planlagt til åbning den 4. september. Der bliver plads til et sted mellem 350 og 400 gæster.

- En mulighed er, at man åbner i etaper. Hvis nu et diskotek har plads til 300, kan man jo sige, at der kun må være 100 ad gangen, og at der skal lukkes klokken 02. Går det godt, kan man jo stille og roligt udvide, siger Kim Bach, der driver Nytorv 11 i skrivende stund.

- Vi har jo stadig færre borde i restauranten (Nytorv 11, red.) Jeg tror, at vi har bordplads til cirka 40 procent mindre, end vi normalt har, siger han.


En mulighed er, at man åbner i etaper

Kim Bach


Han er med på, at det vil betyde et fald i omsætningen, hvis diskotekerne kun må lukke en tredjedel ind, men han peger på, at de med færre gæster også vil have behov for mindre personale.

- Vi skal altså tænke os rigtig godt om, og hvis Mette Frederiksen siger, at vi skal vente lidt med at åbne, så bliver det altså ikke mig, der bliver sur på hende, siger Kim Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce