Annonce
Viborg

Dispensation og tilladelse til bådebro i Søndersø

Viborg-søerne set fra oven. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborg: Klima- og miljøudvalget har givet en dispensation og en tilladelse til bådebroen i Strandparken i Søndersø.

Her ligger der allerede en bådebro fra 1979, og den skal nu renoveres. Da der ikke er givet en tilladelse eller for den sags en dispensation til den eksisterende bro, har udvalget behandlet forvaltningens planer om at renovere bådebroen, som om den bliver nyetableret.

Og man har altså sagt god for både bro og renovering og giver den dispensation, det kræves, da broens dimensioner ikke er inden for rammerne for regulativet for Viborg-søerne.

Bådebroen rækker omkring 20 meter ud i søen med en 60 meter lang sidebro parallelt med bredden, og når den planlagte renovering er overstået, så vil broen have de samme dimensioner.

Regulativet for søerne siger, at broer må være otte meter lange og halvanden meter brede, og den nye bådebro går altså vel ud over den bestemmelse. I sagen påpeger forvaltningen dog, at bådebroen give offentligheden øget adgang til søen, og at det giver mulighed for at have en bådplads, selvom man ikke har sin egen private bådebro.

Desuden giv det mulighed for sætte både og kanoer i vandet, påpeger man blandt andet.

Formanden for klima- og miljøudvalget, Stine Damborg Hust (K), understreger, at dispensationen gives, fordi den er med til at sikre og fremme almen adgang til søen, og at dispensationen gives i dette tilfælde af den grund, og at private ikke kan forvente dispensation for de gældende bestemmelser i forhold til etablering af bådebroer.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce