Annonce
Viborg

Disse lokale personligheder mistede vi i 2020 - del 2

Viborg Stifts Folkeblad ser over fire dage tilbage på nogle af de personligheder fra Viborg og omegn, der gik bort i løbet af året.
Annonce

Dødsfald:

Birgit Aarestrup

Foto: Morten Dueholm

Birgit Aarestrup levede – bortset fra fire år i København – hele sit liv i Dollerup, og det var derfor ikke for ingenting, at hun blev betegnet som en sand ”Mor Dollerup”.

Som ung fik hun job i den familiedrevne virksomhed ”Hanse konfektion”, som lå i Dollerup, og her stod hun blandt andet for at designe skjorter, jakker, kimonoer og shorts – og da en datter etablerede sig med egen virksomhed, lavede hun papmønstre, som syerskerne skulle sy efter.

Birgit Aarestrup var desuden kvinden bag otte lokalhistoriske bøger om Dollerup. Den ihærdige kvinde var både ude i marken og sad bag computeren for at få alle detaljer om landsbyens oprindelige otte gårde med, og hun var med rette stolt af sit arbejde.

Birgit Aarestrup var livet igennem inkarneret socialdemokrat.

Jørgen Laursen

Jørgen Laursen

Jørgen Laursen var bondesøn og voksede op i Nautrup, og efter syv års skolegang gik han i lære som mekaniker hos ”Auto-Larsen” i Viborg – en arbejdsplads, han vendte tilbage til efter aftjent værnepligt i Jonstrup.

I 1965 etablerede Jørgen Laursen og hustruen sig som selvstændige med reparation og salg af biler, og i 1977 blev han Opel-forhandler med en virksomhed, der endnu ligger på Gl. Skivevej.

Fritiden blev brugt på et landbrug i Løvel, hvor Jørgen Laursen nød at dyrke jorden og at hygge om kreaturer, vildsvin og høns, og ellers nød han samværet med familie, venner og tidligere kolleger inden for brandvæsenet, hvor han havde været fritidsbrandmand.

Jørgen Winum Ricken

Jørgen Winum Ricken

Jørgen Winum Ricken, kendt erhvervsmand, fødtes, levede og døde i Viborg. Faderen var handelsrejsende inden for boligtekstil, moderen lærerinde på Østre Skole, og som spejderdreng mødte Jørgen Ricken engang på en sommerlejr i Sverige selveste Folke Bernadotte, som inviterede på et spil skak i toget og en småkage oppe på lejren.

Som dekoratør og erhvervsmand var Jørgen Ricken driftig og idérig. Han var manden bag lysende juleguirlander i byens gågader, og fandt til stadighed på nye muligheder for at videreudvikle sit fag.

Jørgen Ricken arbejdede lige til det sidste i den virksomhed, som i dag er overtaget af sønnerne.

Niels Rohde Pedersen

Niels Rohde Pedersen

Niels Rohde Pedersen var fodermestersøn og født på Silkeborg-egnen. Efter en udsendelse som FN-soldat i Gaza uddannede han sig til teknisk tegner og var i nogle år ansat ved Randers Kommune, inden han slog sig ned i Viborg.

I 45 år var Niels Rohde Pedersen formand for Glad Dans Viborg, og han var en mand, for hvem foreningslivet betød alverden. Flere bestyrelsesposter sad han på, og som menneske var han kærlig, nærværende, pligtopfyldende og en ildsjæl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce