Annonce
Viborg

Disse lokale personligheder mistede vi i 2020 - del 4

Annonce

Viborg Stifts Folkeblad ser over fire dage tilbage på nogle af de personligheder fra Viborg og omegn, der gik bort i løbet af året.

Kirsten Kühnel

Viborg sagde i april farvel til Kirsten Kühnel, som om nogen har sat kulør på sine omgivelser og inspireret såvel voksne som børn med sit kreative talent.

Kirsten Kühnel vil blive husket for mange ting, men de senere år har hun med sit dukketeater været særdeles aktiv. Også sangerindepavillonen på Borgvold og mange andre aktiviteter har haft glæde af Kirsten Kühnels kreativitet.

Hun kommer fra Strøby Egede og var i sin ungdom blandt andet stærkt inspireret af at være sekretær for fængselspræst Johannes Møllehave. Hun kom blandt andet via Odinteatret i Holstebro til Viborg.

Kirsten Kühnel blev uddannet som fritidspædagog, og det var en uddannelse, som åbnede øjnene for at lave teater for børn. Hun satte sine sidste dukketeaterforestilling op i 2015, men blev ved med at bruge kultur helt til sin død.

Viborg mistede et kulturelt fyrtårn.

Finn Boldrup Andersen

Manden bag byggevirksomheden FBA Huse i Viborg, Finn Boldrup Andersen, Ulbjerg, døde i juni, 74 år gammel, efter at have stået bag masser af byggerier i Viborg.

Finn Boldrup Andersen er født og opvokset i Ørum Sønderlyng og kom som ung i lære som tømrer. Efter endt uddannelse var han blandt andet FN-soldat på Cypern. Hjemme igen var han blandt andet ansat i Roslev Huse og byggede i den periode meget på Sjælland.

Finn Boldrup Andersen bliver beskrevet som ferm med en tommestok, en sav, en hammer og en værktøjskasse. Og han var ligeså ferm til at lede sin byggevirksomhed, FBA Huse, som har sat et stort præg på egnens boligområder.

Virksomheden bliver kørt videre af en søn.

Jens Peter (Låsby) Svendsen

Gøgleren og handelsmanden Jens Peter Svendsen døde i juli, 90 år gammel. Han var slet og ret kendt som Låsby-Svendsen. Et navn han fik, fra dengang han havde sine aktiviteter i landsbyen Låsby.

Jens Peter Svendsen boede de sidste måneder på Gødvad Plejecenter, men levede i mange år i Viborg, hvor han havde mange venner.

Det var gøgleren og handelsmanden Låsby-Svendsen, som blev landskendt fra de mange markeder, hvor han med sin hat, sin halsklud, hvide tøj og træsko og det gode humør trak mange folk til.

Han handlede med alt: Tæpper, heste og ejendomme. Og han elskede at drille skattevæsenet, som nok aldrig fik helt styr på Svendsens bilag. Det vakte også opmærksomhed, at han opkøbte faldefærdige rønner på tvangsauktioner og nogle gange lejede dem ud til bordeldrift.

Låsby-Svendsen vil blive savnet, når de mange markeder åbner igen efter coronaen.

Axel Schütt

Han har boet i Aarhus i mange år, men utroligt mange mennesker på Viborg-egnen er fotograferet af Axel Schütt, der i mange år før årtusindeskiftet blev uddannet som pressefotograf på Viborg Stifts Folkeblad.

Axel Schütt var en dedikeret fotograf, som livet igennem holdt fanen højt på sit fags vegne. Flere gange er det blevet til hæder, blandt andet da han på Viborg FF's klubanlæg fik et godt billede af daværende landstræner Sepp Piontek, som kom med på udstillingen Årets Pressefoto.

Hans læremester var nu afdøde pressefotograf Jesper Vig, der også var en fremragende repræsentant for faget.

Axel Schütt vil blive husket som en dygtig og god kollega på de to arbejdspladser, Viborg Stifts Folkeblad og Aarhus Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce