Annonce
Sport

Divisionsoverblikket: Fornemt angrebsspil sikrede gode resultater

Bjerringbro FH vandt denne weekend 32-30 over Vendsyssel Håndbold i kvindernes 1. division. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Weekendens divisionskampe bød på gode resultater for næsten alle de lokale hold, hvor flot angrebshåndbold grundlagde sejre for både Bjerringbro, Viborg FH og Stoholm.

Håndbold: Divisionsholdene fra Bjerringbro FH, Viborg FH, Aalestrup IF og Stoholm IF var i aktion henover weekenden. Herunder følger referater og reaktioner på kampene.

Flot angrebsspil sikrede BFH sejren

Bjerringbro FH har fået en glimrende sæsonstart i damernes 1. division, hvor holdet lørdag vandt den femte af seks mulige kampe, da Vendsyssel Håndbold blev besejret med 32-30.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, og begge hold spillede med stor aggressivitet i begge ender. Fælles for begge hold var dog, at tingene fungerede bedst i angrebsspillet, hvorfor det også blev en målrig første halvleg.

- Vi spillede noget rigtig flot angrebshåndbold, og selvom seksten mål lyder af meget, så kunne vi sagtens have lavet endnu flere, sagde BFH-træner Jesper Bangshøi, der kunne se en første halvleg, hvor holdene skiftedes til at føre med mindste margin.

Vi spillede noget rigtig flot angrebshåndbold, og selvom seksten mål lyder af meget, så kunne vi sagtens have lavet endnu flere

Jesper Bangshøi, træner for Bjerringbro FH

Efter pausen fik hjemmeholdet bedre styr på defensiven, og især i anden halvlegs start havde gæsterne fra Vendsyssel svært ved at lave mål.

- Vi ændrede nogle ting og fik langt bedre fat i vores forsvar, hvilket også betød, at Vendsyssel kun lavede fire mål i det første kvarter af anden halvleg, konstaterede Jesper Bangshøi.

Bjerringbro fortsatte samtidig det flotte angrebsspil, hvor især Line Gyldenløve og Louise Søndergaard var i hopla med henholdsvis tolv og ni scoringer, hvorfor Bjerringbro fik opbygget en føring på seks mål med godt ti minutter igen.

Mod kampens afslutning gik gassen dog lidt af Bjerringbro-ballonen, og udeholdet spiste af hjemmeholdets føring. Sejren kom dog aldrig for alvor i fare, og Jesper Bangshøis mandskab kunne efter kampen juble over en 32-30-sejr.

- Det var to vigtige point, og det var dejligt, at vi kunne rejse os efter sidste weekends nederlag, lød det fra Bjerringbro-træneren, der samtidig godkendte sæsonstarten.

Næste opgave for Bjerringbro FH er på søndag, hvor DHG fra Odense venter.

Bjerringbro FH-Vendsyssel Håndbold 32-30 (16-16)

Håndbold, 1. division, kvinder

Mål for BFH: Line Gyldenløve 12, Louise Søndergaard 9, Astrid Lynnerup 3, Marlene Dahlmann 2, Line Frandsen 2, Louise Engstrøm 2, Sofie Nielsen 1, Emilie Bangshøi 1.

Udvisninger: BFH 1, Vendsyssel 2
Tilskuertal: 180

Annonce

Fremragende første halvleg grundlagde ny Stoholm-sejr

Stoholm IF har fået en stærk start på den nye sæson i 2. division, hvor Aars HK søndag blev besejret på udebane med 30-24.

Stoholm startede kampen forrygende, og der blev skabt store chancer i angrebet, mens forsvaret tog rigtig godt fra. Især Mikkel Grønbech var i spilhumør, og nettede hele seks gange før pausen, mens Jacob Weinreich voldte Aars store problemer i Stoholm-målet.

- Vi spillede den bedste halvleg hidtil i min tid som træner, hvor angrebet flød, mens vi fik taget rigtig god højde på Aars´ skytter i forsvaret, sagde Stoholm-træner Claus Sevel, der kunne se sit hold gå til pause foran med otte mål.

Efter pausen tog Aars initiativ i forsvaret, hvor værterne tog første halvlegs topscorer Mikkel Grønbech ud af angrebsspillet via en mandsopdækning. Det ødelagde lidt af rytmen for Stoholm, der kæmpede lidt mere med at lave mål.

- Vi mistede lidt flow, og det blev en rodet affære, hvor holdene byttede mål, konstaterede Claus Sevel.

Selvom Aars indhentede lidt af Stoholms forspring fra første halvleg, kom sejren aldrig rigtig i fare, hvorfor Claus Sevels mandskab kunne sætte to point på kontoen for fjerde kamp i træk.

- Vi har fået en glimrende sæsonstart, og det bliver spændende, om vi kan holde fast i de gode takter mod Nøvling i næste uge, lød det fra Stoholm-træneren.

Aars HK-Stoholm IF 24-30 (12-20)

Håndbold, 2. division, herrer

Mål for Stoholm: Mikkel Grønbech 6, Tobias Layland 6, Malthe Rørbæk 4, Nikolaj Christensen 4, Nicola Tesic 4, Mikkel Høgh 3, Daniel Just 2, Kris Olesen 1.

Udvisninger: Aars 2, Stoholm 2.

Annonce

Aalestrup tabte klart på hjemmebane

Aalestrup IF tog søndag imod Nørre Djurs HK, hvilket skulle vise sig at være en for stor mundfuld, idet gæsterne kunne rejse hjem med en sejr på hele ni overskydende mål.

Aalestrup har nu tabt tre kampe i træk, efter sæsonpremieren ellers blev vundet. I sidste weekend blev opgøret mod Aars tabt med mindste margin, men i weekenden var Aalestrup altså ikke tæt på at hente point.

Med weekendens nederlag ligger Aalestrup placeret på rækkens ottendeplads med to point for fire kampe.

Næste kamp for Aalestrup er på lørdag, hvor Elitesport Vendsyssel venter på udebane.

Det lykkedes ikke folkebladet at få en kommentar fra Aalestrup-lejren inden deadline.

Aalestrup IF-Nørre Djurs HK 25-34

Håndbold, 2. division, herrer

Annonce

VFH tog sikker sejr trods dårlig start

Viborg FH skulle søndag aften forsøge at revanchere sidste rundes nederlag, da Skjern Håndbold ventede på udebane.

Hjemmeholdet fra Skjern startede kampen som lyn og torden, og inden VFH fik set sig om, var værterne foran med 5-1. Mads Brandts Viborg-mandskab fik dog stille og roligt arbejdet sig ind i kampen, og de store chancer blev eksekveret i modsætning til kampens indledning. VFH kunne derfor gå til pause med en fire-måls føring.

- Vi fik en rigtig dårlig start, hvor vi brændte alt for meget, men heldigvis fik vi arbejdet os ind i kampen igen og lykkedes også med at trække fra, sagde Mads Brandt.

Efter pausen gentog scenariet fra første halvleg sig, idet Skjern igen kom klart bedst ud og straffede to VFH-fejl til at bringe sig tættere på udeholdet. Ligesom i første halvleg overtog Viborg-spillerne dog igen hurtigt kontrollen over kampen, og det endte med en sejr på 31-26.

- Vi er rigtig gode, når vi er på 100 procent, men lige så snart vi falder i kadence, så kan alle hold spille med mod os, lød det fra Mads Brandt, der havde en naturlig forklaring på, hvorfor holdet svinger lidt i niveau.

- Vi roterer en del mellem nogle U19-spillere, og det gør, at vi ikke har samme kontinuitet, som vi måske kunne have håbet på, sagde cheftræneren, der dog pointerede, at han har en stærk trup til rådighed.

Næste opgave for VFH er på søndag, hvor HC Midtjylland kommer på besøg.

Skjern Håndbold-Viborg FH 26-31

Håndbold, 3. division, herrer

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Viborg FF For abonnenter

Tidligere Viborg-spiller søger permanent base efter flere år som lejespiller

Sport

Julecup i Bjerringbro må også aflyses i år

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Viborg For abonnenter

Restauratør må guide gæster ind gennem bagindgang ved Nytorv, hvor skyliner er kollapset

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Annonce