Annonce
Sport

DM-bronze og personlige rekorder - næste generation af Viborg-løbere er godt på vej

Jonathan Sigvardsen hentede en overraskende bronzemedalje ved DM for seniorer. Arkivfoto: Morten Pedersen
Jonathan Sigvardsen hentede overraskende DM-bronze. Dermed var den unge løber med til at vise, at Viborg Atletik og Motion har den næste generation af løbere godt på vej.
Annonce

Atletik: Det var den purunge garde, som Viborg Atletik og Motion i weekenden havde fået lov til at stille med ved DM i atletik for seniorer.

Reelt var der tale om ungdomsløbere, men de er altså så dygtige, at de havde fået lov til at være med blandt de voksne i et felt, som ellers var begrænset på grund af corona.

Og det betød, at løberne i form af tider og kvalitet skulle godkendes for at få lov til at stille op.

Men Viborg-løberne nøjedes ikke med at være med.

Især Jonathan Sigvardsen overraskede positivt, da han i sin seniordebut løb sig til en bronzemedalje på 800 meter i tiden 1.52.85, hvilket var personlig rekord.

I samme løb blev Elias Shifris nummer fire i tiden 1.54.58, hvilket også var personlig rekord.

Bronzemedaljen til Jonathan Sigvardsen kom som en overraskelse.

- Vi havde slet ikke satset på det. Der var reelt tre, som var bedre, men så gik førsteseedede Andreas Bube ud - og så var Jonathan bare næst i rækken.

- Vi havde lagt en hård plan om, at han skulle følge med dem, selv om vi godt vidste, at han nok ikke kunne holde det hele vejen, men han var med længe - og så var chancen der pludselig. Og så tog han den, sagde Lars Vels, som er træner hos Viborg Atletik og Motion.


vi har en ny generation på vej, og det viser, at vores træningsmiljø virker. Og det er også noget, som de øvrige klubber bemærker

Lars Vels, træner Viborg Atletik og Motion


Og for klubben er det naturligvis stort at få en DM-medalje med hjem fra senior-DM.

- Og for Jonathan, så er jeg overbevist om, at sådan noget virkelig sparker til motivationen, så han får lyst til at udfolde hans store løbetalent endnu mere, sagde træneren.

Annonce

Træningsmiljøet virker

Udover Elias Shifris og Jonathan Sigvardsen var også Mathilde Meedom Larsen med.

Hun havde en hård lørdag på 3000 meteren, hvor det ikke rigtig kørte for hende, mens det var langt bedre på 1500 meteren søndag, hvor hun satte personlig rekord med tiden 4.42.66.

Til gengæld havde lørdagens bronzevinder Jonathan Sigvardsen en hård søndag på 1500 meter, hvor han ramte et stykke fra sin personlige rekord.

Træner Lars Vels var rigtig godt tilfreds med udbyttet af weekendens DM. Arkivfoto: Danni Kristensen

- Det var unge løbere, som var med blandt seniorerne, og det vil altid være meget lærerrigt. Nogle af dem har måske også fået lidt tæsk undervejs, men det er også noget af det, som man lærer af, sagde Lars Vels.

- Men det var et meget positivt DM. Nu har vi også fået næste generation med. Vi har vist, at der hele tiden kommer nye til. Nu er Mie Gam og Marie Møller Schmidt draget videre, og Alexander Tengblad Nikolaisen er også på vej mod et klubskifte. Men vi har en ny generation på vej, og det viser, at vores træningsmiljø virker. Og det er også noget, som de øvrige klubber bemærker, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce